Sremska Mitrovica – Postupak racionalizacije broja zaposlenih u javnom sektoru na teritoriji grada Sremska Mitrovica je u toku i narednom periodu biće priveden kraju, za radio Ozon potvrdio je načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove Miroslav Jokić.

Kako je objasnio Jokić, odluka o maksimalnom broju zaposlenih u javnom sekotru u Sremskoj Mitrovici je doneta na Skupštini grada 4. februara i na osnovu nje se krenulo u samu realizaciju procesa.

Ovom odlukom predviđeno je da oko 50 zaposlenih u javnom sektoru napusti svoje radno mesto, a od toga, prema rečima Jokiča, skoro polovina će biti penzionisana.

Kako je ranije za radio Ozon rekao Jokić, Grad Sremska Mitrovica problem viška zaposlenih u javnim preduzećima u Sremskoj Mitrovici biće rešen tako što će jedan broj zaposlenih otići u penziju, a jedan broj zaposlenih je rad da uz adekvatnu novčanu naknadu, a koju predviđa Zakon o racionalizaciji, dobrovoljno napusti svoje radno mesto.

Trenutno lica koja su zaposlena u mesnim kancelarijama su u postupku napuštanja svojih radnih mesta upravo kroz programe koji su predviđeni samim zakonom.

Prema Zakonu o racionalizaciji u Sremskoj Mitrovici predviđeno je da u javnom sektoru na neodređeno vreme bude zaposleno 1010 radnika, a broj radnika u vreme stupanja Zakona na snagu bio je veći za 43 zaposlena.

Odluka o maksimalnom broju zaposlenih u javnom sektoru usvojena je 2. decembra prošle godine.

You may also like