Izbori u Sremskoj Mitrovici prošli bez problema

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Prema zvaničnom izveštaju koordinatora radnog tela za republičke i pokrajinske izbore Miroslava Jokića, izbori u Sremskoj Mitrovici su prošli bez većih problema.

„Radno telo koje je obrazovala republička izborna komisija bavilo se sprovođenjem izbora za narodne poslanike Skupštine Republike Srbije i takođe odlukom pokrajinske izborne komisije bilo je zaduženo za sve radnje koji su se ticale Pokrajinske skupštine. Takođe u sradnji sa gradskom izbornom komisijom pripremali smo se za sprovođenje izbora koji su odrržani u nedelju, 24. aprila“, objašnjava Jokić.

Prema njegovim rečima sva izborna mesta u nedelju, 24. aprila bila su otvorena na vreme i tokom trajanja izbornog procesa od strane radnog tela nisu zabeležene neke veće nepravilnosti koje bi uticale na tok i sam ishod glasanja. Samo zatvaranja biračkih mesta takođe je proteklo u najboljem redu.

„Kompletan materijal koji su dostavili predsednici biračkih odbora je pregledan od strane radnog tela i predat je koordintorima republičke i pokrajinske izborne komisije čime se postupak izbornih radnji u Sremskoj Mitrovici i zvanično završio“, objasnio je Jokić.

On je dodao da prema zvaničnim podacima pravo glasa na teritoriji Grada Sremska Mitrovica 70.562 birača je imalo pravo glasa, a da je mogućnost da glasa iskoristilo skoro 62% građana.

Možda Vam se svidi i