Prijem u Gradskoj kući za Tešanović Lazara i Arbanas Miloša

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Povodom osvajanja zapaženih rezultata u glavnom gradu Francuske Parizu, na evropskom takmičenju „Eurobot“ 2016. održanom od 11. do 12. juna ove godine načelnik Gradske uprave za obrazovanje prirediće prijem za dva mitrovačka studenta.

Prijem će biti organizovan u ponedeljak, 27. juna u sremskomitrovačkoj Gradskoj kući sa početkom u 9,00 časova i to za Tešanović Lazara, upisanog na prvu godinu Master akademskih studija Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu i Arbanas Miloša, upisanog u četvrtu godinu Osnovnih akademskih studija Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

Eurobot je takmičenje koje se održava jednom godišnje, namenjeno je za mlade – srednjoškolce i studente. Cilj je realizacija autonomnog robota manjih dimenzija, koji treba da izvši neki konktretan zadatak. Taj zadatak se svake godine menja – jedno je uvek isto: roboti se bore jedan protiv drugog na terenu. Eurobot je više od takmičenja , to je i prilika da se razvija kreativnost, vide nove ideje, nauči pojam grupnog rada.

Eurobot je prvo bilo evropsko takmičenje u robotici, ali je sad već poprimilo veće dimenzije, tako da učestvuju i ekipe koje nisu iz Evrope, npr. Tajvan, Tajland, Mexiko itd.
Svake godine, krajem leta, izlazi novi zadatak koji je različit od prethodnog. Prema tom zadatku se pravi robot za narednu sezonu.

Možda Vam se svidi i