Šansa za mlade: Održana prezentacija programa „Mladi su zakon“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici u organizaciji Uprave za kulturu, sport i omladinu juče je održana promocija programa i ovogodišnjeg konkursa „Mladi su zakon“.

Konkurs je raspisan za finansiranje omladinskih projekata, kao i volonterskih kampova koje sprovode Mladi istraživači Srbije i to 15. juna, a otvoren je sve do 19. jula. Rezultati konkursa biće poznati do 10. avgusta.

Svi zainteresovani koji su juče prisustvovali promociji imali su priliku da čuju više informacija o programu, smernicama za pisanje predloga projekata i neophodnoj konkursnoj dokumentaciji za učešće na „Konkursu za finansiranje omladinskih volontereskih projekata u cilju podsticanja aktivizma i volontiranja mladih“ koji je raspisan u okviru programa „Mladi su zakon“.

13493266_1716188198634122_430924907_o

„Došli smo u Sremsku Mitrovicu da prezentujemo program „Mladi su zakon“ Ministarstva omladine i sporta, ovo je sedma godina da se ovaj program realizuje, a njegov cilj je da aktivira mlade iz lokalnih zajednica da realizuju svoje ideje, odnosno projektne predloge kako bi poboljšali uslove života u svojoj lokalnoj zajednici“, rekao je Dragan Nikodijević predsednik upravnog odbora Somborskog edukativnog centra, koji je već trću godinu za redom resurs centar programa „Mladi su zakon“.

On je pozvao sve mlade iz sremskog, južnobačkog i bačkog okruga da se prijave na konkurs i naglasio da se na konkurs mogu javiti i neformalne grupe, što znači da mladi ne moraju biti okupljeni u neko registrovano udruženje, već je dovoljno da se zajedno okupe oko jedne ideje.

13517739_1716188171967458_1550516560_o

„Interesantno za ovaj konkurs jeste to da mogu da se prijave i neformalne grupe, znači dovoljno je da se skupe mladi ljudi iz neke ulice, naselja i slično, da prepoznaju problem u svojoj lokalnoj zajednici i da imaju ideju kako da ga reše“, objašnjava Nikdijević.

Prema negovim rečima konkurs je i prošle godine uspešno realizovan i na njega je pristigo ukupno 40 predloga projekata.

„Gradska uprava za oladinu i Kancelarija za mlade uvek su se trudili da na inicijative koje dolaze sa strane odgovorimo na pozitivan način, vrlo rado smo prihvatili da budemo partneri na projektu i ukažemo mladima da postoji šansa da ukoliko apliciraju i da dobiju sredstva kako bi rešili neke probleme na teritoriji našeg grada“, rekao je Milorad Popadić, stručni saradnik za rad sa mladima pri Gradskoj upravi za kulturu, sport i omladinu.

On je dodao da su na prezentaciju pozvana omladinska udruženja , neformalne grupe, nevladine organizacije sa teritorije ne samo Sremske Mitrovice, nego čitavog Srema i da se nada da će prezentacija imati pozitivan efekat i zainteresovati mlade da učestvuju na konkursu.

13493381_1716188105300798_276314271_o

Projekti „Konkursu za finansiranje omladinskih volontereskih projekata u cilju podsticanja aktivizma i volontiranja mladih“ koji je raspisan u okviru programa „Mladi su zakon mogu da budu vrednosti od 40.000 do 100.000 dinara, a više informacija možete pronaći ovde.

Možda Vam se svidi i