POZVAN DA KUPI FIRMU, PA KIDNAPOVAN: Italijan bio zatočen u Laćarku

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Masimilijano Kolanđeno, italijanski biznismen, otet je u Sremskoj Mitrovici gde je trebalo da kupi firmu, a za njegovo oslobađanje traženo je – milion evra!

Policija izvodi uhapšene iz hotela Policija izvodi uhapšene iz hotela „La Plaza“
Njega su u noći između ponedeljka i utorka od otmičara spasli pripadnici MUP-a, koji su uhapsili petočlanu kriminalnu grupu.

Naime, kako „Blic“ nezvanično saznaje, biznismen je došao u Srbiju kako bi finalizovao pregovore o kupovini navodne firme. Da bi sklopio dogovor, Kolanđeno je u Sremsku Mitrovicu došao u društvu jednog prijatelja.

Zbog otmice uhapšeno pet osobaZbog otmice uhapšeno pet osoba
Prema ranijem dogovoru, sreo se sa petoricom muškaraca. Draganom Zorićem (30), Vladimirom Trbovićem (43), Aleksandrom Radovanovićem (31), Rankom Njegovanovićem (43) i S. R. (55). Sastanak je dogovoren u hotelu „La Plaza“ u Laćarku kraj Sremske Mitrovice.

Prema nezvaničnim saznanjima, Kolanđeno u Srbiju je došao upravo na nagovor jednog od članova ove reketaške grupe. Taj čovek, koji inače živi u Italiji i bavi se izdavanjem apartmana, stupio je u kontakt sa biznismenom i ubedio ga da se upusti u kupovinu određene firme, kao i u dalje ulaganje na prostoru Srbije.

Za sada nije poznato da li je plan grupe od početka bio da otmu biznismena ili su pregovori o kupovini neočekivano krenuli po zlu.

– Oni su zatočili muškarca i uz pretnju pištoljima ga kidnapovali. U zamenu za slobodu italijanskog biznismena tražili su čak milion evra. Inače, to je ujedno i cena firme koju je Italijan navodno mislio da kupi – kaže za „Blic“ izvor blizak istrazi.

Masimilijano je, ipak, uspeo da u nekom trenutku pusti poruku preko telefona svom prijatelju koji je u tom trenutku bio u Italiji i inače upoznat sa dilom koji je biznismen trebalo da dogovori u Sremskoj Mitrovici. Taj prijatelj je pozvao svoje poznanike u Srbiji i objasnio im situaciju. Na kraju, oni su bili ti koji su otmicu prijavili policiji.

Povodom slučaja otmice u hotelu „La Plaza“ u Laćarku, oglasio se i vlasnik hotela Alen Ljubišić.

– Juče ništa nije upućivalo na to da se radi o navodnoj otmici. Trojica gostiju uredno su se prijavila na recepciji hotela juče u 18 sati, uzeli su trokrevetni apartman sa večerom i doručkom i ostavili kopije pasoša. Osim Italijana, ova dvojica su bili naši državljani. Ponašali su se normalno, jeli, zajedno pili vino, smejali se, što su i zabeležile naše kamere. Šta se između njih posle izdešavalo, niko od nas ne zna – rekao je novinaru „Blica“ u telefonskom razgovoru vidno uznemireni Ljubišić.

Uhapšeni će danas biti privedeni kod tužioca.

Preko Vajbera obavestio druga u Rimu

Vlasnik hotela „La Plaza“ kaže da je bio šokiran kada ga je probudila policija. Kako on tvrdi, u apartmanu je jedan gost spavao, drugi gledao televiziju, dok se Italijan tuširao.

– Posle smo čuli da je preko Vajbera obavestio nekog svog u Rimu i dao mu lokaciju gde ga drže – kaže Ljubišić.

Izvor:Blic

Možda Vam se svidi i