Poziv na prvomajski uranak

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – JP Nacionalni park „Fruška gora“ pozvalo je danas sve ljubitelje prirode da i ove godine, za prvomajske praznike, uživaju u biserima prvog Nacionalnog parka u Srbiji.

U saopštenju za javnost, Nacionalni park je istakao kako je u ovoj godini izvršio postavljanje novih kanti za smeće, obnovio određen broj klupa i stolova, kao i da je izvršio košenje svih lokacija za izletnike, a samim tim i mehaničko uklanjanje krpelja.

Nacionalni park je apelovao na posetioce Fruške gore da se pridržavaju pravilnika o unutrašnjem redu i u skladu sa tim određenih obaveštenja koja su postavljena na svim izletničkim lokacijama.

„U Skladu sa tim moramo napomenuti da je strogo zabranjeno loženje vatre (pogotovo u četinarskim sastojinama šume), na mestima gde to nije predviđeno a koja su označena jasnim oznakama, takođe zabranjen je pristup prvom stepenu režima zaštite“, navodi se u saopštenju.

fruska gora 1

Nacionalni park „Fruška gora“ će postaviti kontrolne punktove, na kojima će, kao i svake godine, biti vršena objedinjena naplata od 150 dinara. „Objedinjena naplata se vrši za ulazak, parking i ložište. Dolazak bez motornog vozila se ne naplaćuje“, objašnjavaju u preduzeću.

Možda Vam se svidi i