Poreska uprava Republike Srbije najavila je da će tokom predstojećeg vikenda kontrolisati evidentiranje prometa preko fiskalnih kasa u različitim delatnostima.

Kako se navodi u saopštenju na zvaničnom sajtu Poreske uprave u velikoj vanrednoj akciji prethodnog vikenda, poreski inspektori kontrolisali su regularnost evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa, kao i radno-pravni status angažovanih radnika u 230 maloprodajnih objekata širom Srbije. Kontrolisane su 93 pekare i 137 maloprodajna trgovinska objekta.

„Tokom kontrole nepravilnosti u radu su utvrđene u 80 objekata, i to kod 41 obveznika koji se bave prometom pekarskih prozvoda, kao i u 39 maloprodajnih trgovinskih objekata. Svi poreski obveznici kod kojih je utvrđeno da ne poštuju zakonske procedure su privremeno zatvoreni“, piše u saopštenju.

Uprava najavjuje da će nakon kontrola narednog vikenda nastaviti sa pojačanom kontrolom poreskih obveznika širom Srbije, kao i da će proširiti obuhvat kontrola u različitim privrednim granama.

Možda Vam se svidi i