Pokrajinski sekretar Bjelić posetio Sremsku Mitrovicu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić posetio je juče Sremsku Mitrovicu i sa gradonačelnikom Vladimirom Sanaderom i njegovim saradnicima razgovarao o lokalnom ekonomskom razvoju, pripremi projekata, realizaciji postojećih projekata i stranim investicijama.

Na sastanku je istaknuto da jedan od osnovnih prioriteta Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu jeste osnaživanje i izgradnja kapaciteta lokalnih samouprava, odnosno lokalne administracije u svim opštinama i gradovima na teritoriji AP Vojvodina.

15310303_1782689791983962_1010533_n

„Danas smo sa gradonačelnikom Sanaderom razgovarali baš na temu osnaživanja Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, što jeste fokus samog Sekretarijata. Dakle, znamo da postoje formirane Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj na teritoriji Vojvodine u svim opštinama, ali činjenica je da postoje identifikovani određeni problemi koji se odnose na samo njihovo funkcionisanje s jedne strane, a s druge strane opet imamo primere pozitivne prakse gde Kancelarija zaista funkcioniše onako kako bi trebalo, odnosno na vreme se pripremaju projekti i opštine su osposobljene da same realizuju iste. Mi ćemo raditi na samom osnaživanju Kancelarija, na edukaciji, a osnovni cilj jeste priprema deset projekata iz oblasti ekonomskog razvoja, zaštite životne sredine, socijalne i zdravstvene zaštite i naravno obrazovanja u narednih godinu dana u svim Kancelarijama u Vojvodini koje ćemo pokušati da realizujemo pomoću sredstava iz evropskih fondova“, rekao je Bjelić.

Sremska Mitrovica je, prema rečima Bjelića, svakako dobar primer prakse imajući u vidu činjenicu da je uspešno realizovano nekoliko projekata kroz prekograničnu saradnju sa Hrvatskom i Bosnom i Hercegovinom, što uliva veliko poverenje Sekretarijatu da će se tako nastaviti i u narednom periodu.

Gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader na sastanku je upoznao pokrajinskog sekretara sa postojećim projektima na kojima se radi u gradu, kao i o planiranim projektima za naredne godine, napominjući da je u interesu Grada Sremska Mitrovica da se radi na edukaciji i dodatnom osnaživanju kapaciteta u lokalnoj administraciji.

Možda Vam se svidi i