Pokloni za mališane iz hraniteljskih porodica

Sremska Mitrovica – Predstavnici Novak Đoković fondacije i Radio televizije Vojvodine u okviru humanitarnog projekta „Ruke tvoje Vojvodine“ danas su u sremskomitrovačkom Pozorištu „Dobrica Milutinović“ svečano uručili novogodišnje paketiće mališanima iz hraniteljskih porodica iz Sremske Mitrovice, Rume i Šida.

Uz predstavu i Deda Mraza poklone je uručila poznata glumica Jovana Balašević i tako ulepšala dan 53 dece uzrasta od jedne do 10 godina.

Do kraja meseca Fondacija i RTV će obradovati još i najmlađe iz Udruženja roma „8. april“ iz Srbobrana i tako do kraja ove godine sve ukupno usrećiti 600 mališana sa teritorije Vojvodine.

Prema rečima Gorane Džudže Jakovljević, projektne menadžerke Novak Đoković fondacije, projekat „Ruka tvoje Vojvodine“ obradovao je veliki broj dece, vaspitača i roditelja širom Pokrajine.

„U prethodnim sedmicama posetili smo Opovo i Odžake i predškolskim ustanovama u ovim opštinama poklonili didaktička i tehnička sredstva koja su bila neophodna za rad sa decom najmlađeg uzrasta. Obradovale su nas njihove reakcije, sve te emocije, osmesi, dok su uživali uz novogodišnji program, Deda Mraza i sa nestrpljenjem otvarali poklone nakon priredbe po grupama u vrtićima. Kao i ranijih godina, ni sada nismo zaboravili na mališane iz hraniteljskih porodica i drago nam je što smo uspeli da okupimo decu iz čak tri vojvođanska grada. Želimo da im ovaj dan bude ispunjen ljubavlju i da im dugo ostane u sećanju. Još jednom se zahvaljujemo svim našim partnerima koji su se priključili ovom divnom projektu kojim smo ulepšali prednovogodišnju atmosferu i pomogli rani razvoj mališana u Vojvodini“, istakla je Džudža Jakovljević.

Radio televizija Vojvodine će u toku predstojećih praznika dodele novogodišnjih poklona iz Opova, Odžaka, Sremske Mitrovice i Srbobrana emitovati u tri specijalne emisije pod nazivom „Ruka tvoje Vojvodine“.

„Ovo je treća donacija koju smo u proteklih mesec dana realizovali zajedno sa Fondacijom u okviru projekat „Ruka tvoje Vojvodine“. Dodelili smo individualne paketiće za decu iz hraniteljskih porodica i malo je reći da smo prezadovoljni načinom na koji su oni prihvatili ceo ovaj događaj. Nastavljamo i dalje u istom duhu. Očekuje nas koncert u Somboru zakazan za 16. decembar i donacija u Srbobranu zakazana za 17. ovog meseca, u okviru koje će paketiće dobiti deca romske nacionalne zajednice. Prva epizoda emisije emitovaće se 24. decembra, druga 31. decembra i treća 7. januara i tada će u večernjim časovima gledaoci RTV-a imati priliku da vide sjajnu atmosferu koja je vladala tokom svake donacije i na svakom koncertu. I buduće ćemo se truditi da iniciramo i pratimo događaje humanitarnog karaktera, jer upravo na taj način gledaocima šaljemo jednu važnu poruku, a to je da ne treba da zaboravimo na one kojima je pomoć potrebna i da nekada i mali znak pažnje nekome puno znači“, rekla je Darja Kustudija, koordinatorka korporativnih komunikacija Radio televizije Vojvodine.

Realizaciju novogodišnje akcije u Sremskoj Mitrovici pomogle su i kompanije Laguna, Dormeo, Lavirint i Eurocom.

 

 

You May Also Like