Počela sa radom nova ambulanta u Bešenovu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Prošle nedelje, nakon dobijanja neophodnih dozvola, zvanično je sa radom počela nova zdravstvena ambulanta u Bešenovu.

Građevinski radovi na novom objektu ambulante završeni su krajem aprila meseca ove godine, a sama izgradnja objekta otpočeta je još pre nekoliko godina.

„Mi smo negde u aprilu mesecu završili sa građevinskim radovima i nakon toga bilo je potrebno da prođe jedno određeno vreme da se dobije upotrebna dozvola, da se sve sanitarne mere primene, da se opremi ambulanta i evo konačno ona je predata na upotrebu Domu zdravlja“, rekao je gradonačelnik Sremske Mitrovica Vladimir Sanader prilikom obilaska ambulante.

On je rekao da će lokalna samouprava i u narednom periodu nastaviti sa izgradnjom, odnosno rekonstrukcijom postojećih ambulanti u svim selima kako bi svi stanovnici Grada Sremska Mitrovica i njemu pripadajućih sela imali podjednako kvalitetne uslove zdravstvene zaštite.

V.d. direktora Doma zdravlja Sremska Mitrovica, prim. dr Duško Madžić ranije je rekao da zdravstvena ambulanta u Bešenovu sada može da parira mnogim objektima iste namene i u gradskim sredinama. Madžić je objasnio i da će nova ambulanta raditi, baš kao i stara, odnosno utorkom i četvrtkom, kao i jednom subotom u mesecu.

Predsednik saveta Mesne zajednice „Bešenovo“ Dragoljub Laketić kratko je rekao da će ambulanta biti stimulans mladima da ostanu na selu, jer se polako, ali sigurno radi na tome da se obezbede svi uslovi za život na selu jednak onima u gradu.

Izgradnja nove ambulante u Bešenovu realizovala se u dve faze. U prvoj fazi radova ambulanta je stavljena pod krov, urađeni su svi grubi radovi. Dok je u drugoj fazi radova urađeno sve od pakinga ispred ambulante do ugradnje stolarije, električnih instalacija, grejanja unutar objekta. Vrednost prve faze radova iznosila je 6,2 miliona, dok je druga faza koštala oko 9,2 miliona dinara.

U okviru objekta u kojem je smeštena ambulanta nalaze se i prostorije mesne zajednice, kao i jedna višenamenska sala.

Možda Vam se svidi i

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik