Sremska Mitrovica – Javna nabavka za izvođača druge faze radova na izgradnji objekat bazena u Sremskoj Mitrovici završena je sredinom oktobra meseca, a sam početak radova može se očekivati već u narednih 10 dana, najavio je sremskomitrovački gradonačelnik Vladimir Sanader.

Za drugu fazu radova biće zadužena kompanija “Alex engineering and construction“ iz Beograda, koja će za taj posao dobiti 140 miliona dinara.

Povodom početka radova objekat bazena danas je obišao prvi čovek Sremske Mitrovice zajedno sa svojim saradnicima i predstavnicima kompanije “Alex engineering and construction“.

img_1693

“Zadovoljstvo je obići objekat koji treba da bude simbol jednog novog početka grada , jedan moderan objekat i sa stanovišta urbanizma i sa stanovišta energetske efikasnosti . Mi smo okončali prvu fazu radova, potpisan je ugovor za drugu fazu i vrlo sam zadovoljan kako sve ovo ide”, rekao je Sanader prilikom obilaska bazena.

On je dodao da je zahvaljujući razradi i nekim izmenama projekta ostvarena velika ušteda koja do sada iznosi već oko 50 miliona dinara, Sanader takođe dodaje da se od izvođača radova očekuje da u narednih sedam do deset dana krene sa poslom.

“Postupak javne nabavke uspešno je prošao, potpisali smo ugovor i očekujemo od izvođača da već u narednih sedam do deset dana kada okupi operativu i naruči materijal krene prvo u zatvaranje objekta, a potom i sa unutrašnjim radovima”, objasnio je Sanader i istakao da je na radovima u okviru prve faze bilo angažovano dosta Mitrovčana, kao i da je veliki deo materijala obezbeđen od strane lokalnih firmi.

img_1695

Ljiljana Obradović predstavnik firme „Alex engineering and construction“ objasnila je da je to firma koja se već dugi niz godina bavi projektovanjem i izgradnjom bazena, velnes i spa centara, da rade i servisiranje i održavanje istih, a kao primere svojih uspešnih projekata navela je najveći otvoreni bazen u okolini, kompleks “Borkovac” u Rumi, zatim zatvoreni sportski bazen u Šapcu, sportski centar u Kragujevcu kao i mnoge druge projekte.

“U ovoj oblasti smo jedna kompanija koja aposolutno može da odgovori zadatku koji nam je ovde poveren”, reka je Obradović i navela da će između ostalog radovi obuhvatati uvođenje kompletne električne, vodovodne, termotehničke instalacije, kanalizacije, tehnike koja prati sam sadržaj bazena. Takođe uključeni su i radovi na samim zidovima, njihovo kompletno uređenje kao i uređenje i postavljanje podova.

Obradović je podsetila da će veći bazen čije dimenzije iznose 25×13 metara biti opremljen i za potrebe raznih takmičenja, dok će drugi bazen namenjen za rekreaciju dubine svega 90 cm imati hidro i aero masažere.

img_1698

Završetak svih radova na objektu bazena, odnosno dobijanje upotrebne dozvole prema najavama gradonačelnika Sanadera očekuje se u aprilu mesecu 2017.

Možda Vam se svidi i