Planovi za narednu godinu: Realni i skromni

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U skladu sa novčanim sredstvima Mesna zajednica „Čalma“ će pokušati da u narednoj godini realizuje tri projekta, odnosno tri manje investicije.

Najmanji i najskromniji projekat odnosi se na dečije igralište u samom centru sela. Plan je da se igralište, popularni drvengrad proširi, da se nabave neki novi elementi, ali i da eventalno poprave stari koji su oštećeni.

„Vreme je da se parkić malo sredi, ali i da se proširi jer za to ima mogućnosti, tako da ćemo mi naredne godine ukoliko bude novčanih sredstava to pokušati da uradimo“, rekao je Borislav Babić, predsednik Mesne zajednice „Čalma“.

Ovo igralište napravljeno je u maju 2014. godine zahvaljujući sredstvima u visini od 150.000 hiljada dinara obezbeđenih iz samodoprinosa i od tada je postalo mesto okupljanja najmlađih Čalmanaca.

„Druga stvar koju bi smo hteli da uradimo jeste izgradnja pešačke staze u dve ulice. Radi se i Sportskoj i Mitrovačkoj ulici u ukupnoj dužini od oko 300 metara“, nastavio je Babić.

Kao treći projekat koji bi MZ „Čalma“ želela da realizuje tokom 2017. godine Babić je naveo ograđivanje seoskog groblja.

„Sa jedne strane groblja su njive, znači tuda prolaze traktori i druge poljomašine i jednostavno postavljanjem ograde želimo da taj deo koliko je to moguće zaštitimo“, rekao je Babić.

Za realizaciju ove tri investicije, potrebna su novčana sredstva u visini od oko 3,2 miliona dinara.

You may also like