Paneli štite grad od poplava

Od strane Ozon
0 komentar

Generalni projekat rekonstrukcije nasipa u Sremskoj i Mačvanskoj Mitrovici, kao i postavljanje montažniih panela, završeno je i predstavlja osnovu za izradu glavnog projekta čija je vrednost 4,5 miliona dinara.

Postavljanjem ovog modernog načina odbrane, Sremska Mitrovica će biti bezbedna i ako vodostaj bude veći od istorijskog maksimuma od 863 centimetara iz 2014. godine.

Mobilni paneli će nadvisiti kej za još 170 centimetara i grad će moći da se brani i ako vodostaj bude viši za 1,3 metra od do sada najvišeg zabeleženog. Prema rečima načelnika Gradske uprave za urbanizam, komunalne i inspekcijske poslove, Vladimira Petkovića, nakon rebalansa ovogodišnjeg budžeta se očekuje da se obezbede sredstva za izradu glavnog projekta.

„Odbrambeni nasip koji je pravljen sedamdesetih godina prošlog veka teško da može ponovo da odoli poplavnim talasima poput onih iz maja pre dve godine. Ovaj generalni projekat je najbitnija stvar u celom postupku, jer daje osnovne parametre kojima ćemo se dalje rukovoditi prilikom izrade glavnog projekta rekonstrukcije savskog nasipa“, pojasnio je Petković.
Izvor: radio021/novosti

Možda Vam se svidi i