Ovako će izgledati podvožnjak u Fruškogorskoj ulici (foto)

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Ove godine za realizaciju infrastrukturnih projekata Grad Sremska Mitrovica uložiće preko milijardu dinara. Ukupno četiri projekta koji će se realizovati u narednom periodu predstavljeni su na današnjoj konferenciji za medije koju je u Gradskoj kući održao gradonačelnik Sremske Mitrovice, Branislav Nedimović.

Kao najvažniji i najveći predstavljen je projekat izgradnje podvožnjaka između Fruškogorske ulice i magistralnog puta Beograd – Zagreb u Sremskoj Mitrovici.

Podvoznjak1

Konkretni radovi na izgradnji 5 miliona dinara vrednog podvožnjaka počeli su pre nekoliko dana, a rok za završetak istih je 250 radnih dana.

“Najveći ingfrastrukturni projekat za grad jeste izgradnja podvožnjaka koji za nas nije bitan kao samo jedna tačka gde se prelazi železnička pruga Beograd – Zagreb, pre svega je važan zbog komunikacije ljudi, jer imamo negde oko 15.000 stanovnika koji žive upravo sa druge strane pruge”, rekao je Nedimović.

1

On je objasnio da će podvožnjak kao jedna moderna saobraćajnica u znatnoj meri izmeniti i sam izgled tog dela grada i dodao da će pored podvožnjaka biti izgrađen i jedan kružni tok kod “Elektrovojvodine”, odnosno Doma učenika, kao i biciklističke i pešačke staze.

“U Srbiji ovo je tek treći podvožnjak koji se gradi ovakvom tehnologijom i metodom koja će omogućiti da se železnički saobraćaj odvija nesmetano, što je jeko važno i za nas i za Železnice Srbije koje bi bile oko 1,5 miliona evra u gubitku da je saobraćaj obustavljen”, objasnio je Nedimović.

6

Projekat izgradnje podvožnjaka biće realizovan kroz dve faze radova. Prva faza radova podrazumeva izmeštanje postojeće infrastrukture tokom koje će pružni prelaz biti zatvoren. Odmah nakon završetka tih radova prelaz se ponovo pušta u fukciju sve do momenta kada će početi radovi na utiskivanju cevi ispod pruge. Druga faza obuhvata radove na samom podvožnjaku i saobraćajnicama koje su projektom predviđene. Dužina podvožnjaka je oko 200 metara, a dužina samog tunela 18 metara. Za njegovu izgradnju utrošiće se oko 9.000m³.

7

9

podvoznjak

12752003_10208504627483233_1956833328_o

You may also like