DOBRA VEST: Uskoro počinje izgradnja škole u Mačvanskoj Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Početak prve faze radova na izgradnji novog objekta Osnovne škole „Dobrosav Radosavljević Narod“ u Mačvanskoj Mitrovici počeće krajem marta i početkom aprila meseca, najavio je gradonačelnik Sremske Mitrovice, Branislav Nedimović.

Gradonačelnik je na današnjoj konferenciji za medije održanoj u Gradskoj kući, kojoj su prisustvovali svi stručnjaci, članovi projektnih timova i druga interesna lica bitna za realizaciju nekoliko najavljenih projekata u ovoj godini rekao da će radovi na izgradnji škole trajati od dve do tri godine, a da će dinamika radova zavisiti isključivo od finansijskih sredstava.

škola

Prema rečima Nedimovića jedan od najvećih “krivaca” pored ljudi koji žive Mačvanskoj Mitrovici za izgradnju nove škole je njen direktor, Slađan Papić koji je već nekoliko godina unazad vršio pritisak na sve nadležne da se stari objekat škole izgrađen od azbestnih ploča toksičnih po ljudski organizam sruši i na njegovom mestu izgradi novi.

Iz gradskog budžeta za prvu fazu radova koja obuhvata rušenje fiskulturne sale i kabineta za tehničko obrazovanje i izgradnju učionica, kancelarija za administraciju, kabineta i kuhinje na tom mestu izdvojena su sredstva u visini od 80 miliona dinara.

“Za sada Republika, a ni Pokrajina nisu opredelila nikakva sredstva za školu u Mačvanskoj Mitrovici, ali ne znači da neće u narednom periodu”, rekao je Nedimović i dodao da će realizacija ovog projekta trajati dve do tri godine, a sve u zavisnosti upravo od toga da li će ga grad finansirati u potpunosti sopstvenim sredstavima ili će dobiti pomoć Pokrajine i Republike.

Direktor Osnovne škole “Dobrosav Radosavljević Narod“, Slađan Papić nije krio svoje oduševljenje zbog najavljenog početka radova.

“Naš dugogodišnji san se ostvario, više od 10 godina trajala je borba za novu školu i konačno ćemo je dobiti”, rekao je Papić.

Na pitanje da li će radovi na izgradnji novog objekta škole uticati na nastavu, Papić je objasnio da će deca na gubitku biti samo kada je reč o fizičkom vaspitanju, jer će fiskulturna sala biti srušena, ali napominje da će se časovi fizičkog vaspitanja održavati na spoljašnjem terenu ili na keju kada god to vremenski uslovi budi dozvolili.

“Po završetku prve faze radova mi se preseljavamo iz starog objekta u novi i to će biti jedna velika radost i sreća za đake iz Mačvanske Mitrovice, ali i četiri okolnih mesta iz kojih deca više razrede osnovnog obrazovanja pohađaju u ovom objektu. Učenici će dobiti savremenu i opremljenu školu u kojoj će se nastava realizovati u modernim učionicama, adekvatnim nastavnim sredstvima i pre svega u zdravoj sredini”, rekao je Papić.

Površina novog objekta škola iznosiće 3.870 m², a projektom je predviđena izgradnja 15 učionica, nekoliko kancelarija za administraciju, kabineta i kuhinje, koju nemaju druge škole sa teritorije grada.

Možda Vam se svidi i