Osuđenici KPZ-a na proizvodnji poljoprivredne mehanizacije

Od strane Ozon
0 komentar

Danas je potpisan ugovor u vrednosti od 40 hiljada evra između Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) Sremska Mitrovica i predstavnika nevladine humanitarne organizacije Help iz Nemačke.

Upravnik Zavoda, Aleksandar Alimpić i predstavnici humanitarne organizacije Help, potpisali su ugovor o saradnji u okviru projekta “Podrška razvoju mikro biznisa u Srbiji, faza II” koji finansira nemačka vlada, a sufinansiraju lokalni partneri.

Cilj ovog ugovora je unapređenje programa tretmana i prihvata osuđenika za obezbeđenje metalskog pogona KPZ za proizvodnju poljoprivredne mehanizacije sa stručnim osposobljavanjem osuđenih lica.

U okviru projekta Kazneno popravni zavod dobija sredstva za opremu za metalski pogon, stručne obuke za osuđena lica i obuke za zaposlene.

Maša Bubanj menadžer projkta rekla je da se radi se o projektu koji se bavi socijalizacijom osuđenjih lica nakon izvršenja kazne.

Projekat “Podrška razvoju mikro biznisa u Srbiji II” Help realizuje uz pomoć Nemačke vlade a partner na projektu je Ministarstvo za pravdu, odnosno uprava za izvršenje krivičnih sankcija, dodala je Maša Bubanj.
Ugovor bi trebalo da bude realizovan do kraja ove godine. Očekuje se da će biti uposleno oko 250 osuđenih, što podrazumeva ne samo proizvodnju mehanizacije, već i testni deo, koji će obuhvatati i test fazu za sve zainteresovane kupce mehanizacije, rekao je upravnik Zavoda Aleksandar Alimpić i dodao da u budućnosti planira da polovina osuđenika bude angažovano na radu oko proizvodnje mehanizacije.

Možda Vam se svidi i