Kajakaši Tomićević i Zorić osvojili još jedno srebro za Srbiju u Riju

Od strane Ozon
0 komentar

Kajakaši Marko Tomićević i Milenko Zorić osvojili su srebrnu medalju u trci kajaka dvoseda na jedan kilometar na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

kajakasi_medalje_3

Oni su kroz cilj prošli u vremenu 3:10:96 minuta, samo 18 desetinki slabije od prvoplasiranih Nemaca Grosa i Rendšmita. Treća je bila posada Australije u sastavu Valas i Tejm sa vremenom 3:12:59 minuta.

Podsetimo, Tomićević i Zorić su se u finale plasirali sa samo jednom trkom pošto su trijumfovali u svojoj kvalifikacionoj grupi i tako sačuvali više energije za odlučujuću vožnju. Ovo je ujedno prva olimpijska medalja za srpski kajak posle 32 godine.

Njih dvojica u ovoj disciplini već imaju dve bronze sa svetskog i evropskog prvenstva osvojene ove i prošle godine. Marko i Milenko će sutra ponovo na stazu gde učestvuju u kvalifikacijama kajaka četverca na 1.000 metara.

Kajakašku reprezentaciju Srbije čini šest momaka i četiri devojke za koje je između ostalih zadužen i Mitrovčanin Saša Radmanović.

Sa poslednjom, Srbija je do sada na Igrama u Riju osvojila četiri medalje – zlatnu, dve srebrne i bronzanu.

Od ostalih srpskih posada koje su se danas nadmetale u kajakaškim finalima, Nebojša Grujić i Marko Novaković su bili šesti u sprintu na 200 metara, dok je Dalma Benedek Ružičić u finalu jednoseda na 500 metara bila sedma.

Mike Ehrmann/Getty images

Možda Vam se svidi i