Osobe sa Daunovim sindromom donele medalje Sremskoj Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Petković i načelnik Gradske uprave za zdravstvenu i socijalnu zaštitu Vojislav Mirnić juče su ugosti članove Udruženja osoba sa Daunovim sindromom “Daun” iz Sremske Mitrovice, koji su osvojili medalje na drugom po redu Svetskom kupu u motorici za decu i mlade sa autizmom i teškoćama “LIX OPEN”.

Tri člana sremskomitrovačkog Udruženja “Daun” je ovo godine nastupilo na takmičenju i osvojeno je ukupno četiri nagrade. Takmičenje je održano proteklog vikenda na Adi u Beogradu, a Sremsku Mitrovicu su predstavljali su Aleksandar Kovačević koji je proglašen za najtalentovanijeg učesnika takmičenja, Jelena Kekić i Filip Bojanić. Udruženje “Daun” u ukupnom plasmanu zauzelo je drugo mesto.

14329399_1748948058691469_720460976_o

“Moram da kažem da sam ponosan na rad i rezultate koje su ostvarili Aleksandar, Filip i Jelena, jer svaki njhov uspeh je uspeh i Sremske Mitrovice. Želim im da u nastavku i dalje napreduju, rade i postignu još mnogo dobrih rezultata, da nam donesu još mnogo pehara i učine nas ponosnim kao što su danas”, rekao je gradonačelnik Petković na prijemu.

Načelnik Mirnić je naglasio da je odlazak članova Udruženja “Daun” na Svetski kup potpomognut Upravom za socijalnu zaštitu i da je to samo još jedan primer dobre saradnje Uprave sa nevladinim sektorom iz oblasti socijalne zaštite.

“Mi redovno finansiramo potrebe i rad udruženja iz oblasti socijalne zaštite, baš kao što je to i Udruženje “Daun” i to preko konkursa koje raspisujemo. Poslednji konkurs je raspisan pre samo nekoliko dana što znači da ćemo i u budućnosti nastaviti sa njihovim finansiranjem, jer veoma je važno da udruženja ovakve vrste postoje i rade zbog inkluzije njihovih članova u društvo”, rekao je Mirnić.

Radovan Kekić, sekretar Udruženja “Daun” kratko je rekao da osvojene nagrade, a zatim prijem kod gradonačelnik i načelnika za osvajače medalje ima nemerljiv značaj i da veoma pozitivno utiče na njihovu psihu.

Drugi po redu “LIX OPEN”organizovalo je Sportsko udruženje LIX koje se bavi razvojem motorike kod dece sa autizmom i drugim teškoćama iz Beograda.

Možda Vam se svidi i