Održana završna svečanost PU ,,Pčelica”

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Završna svečanost PU ,,Pčelica”, priredba svih mališana predškolaca, održana je u PSC „Pinki“ .
U programu završne svečanosti, koji su činile muzičke tačke, učestvovalo je oko 661 mališana iz 22 grupe svih vrtića u gradu, ali i vrtića u Laćarku i Mačvanskoj Mitrovici.

2111325

-Ovo je naša tradicionalna završna priredba kada ispraćamo naše predškolce u školu. Učestvuju sva deca iz svih predškolskih grupa, veoma sam srećna što ove godine učestvuju i deca sa sela. Imamo ukupno 137 dece iz 12 sela. Ja im ovom prilikom želim srećan odlazak u školu i da im u školi bude jednako lepo i veselo kao u vrtiću, rekla je direktorica Predškolske ustanove ,,Pčelica” Miroslava Ilijić.

Priredbi su u ime lokalne samouprave prisustvovali zamenik gradonačelnika Tomislav Janković i načelnica gradske uprave za obrazovanje Mirjana Pjevac, koja je mališanima poželela lep raspust, kao i uspeh u prvom razredu nove školske godine
-Čast je i praznik za oči biti danas u društvu starijih mališana PU “Pčelica”. Današnjim danom završava se pripremni predškolski program, generacija dece 2009. i 2010. će zajedno već 1. septembra krenuti i sesti u klupe naših osnovnih škola. Ovo je njihov najveći i najodgovorniji posao, njihov diplomski ispit, a ujedno i najemotivniji jer se danas opraštaju od svojih vaspitačica sa kojima su do sada kroz igru i pesmu prošli najslađi deo detinjstva. U svoje ime i ime Gradske uprave za obrazovanje želim im dugu i zdravu budućnost i pre svega da budu dobri ljudi, rekla je ovom prilikom načelnica Uprave za obrazovanje Mirjana Pjevac.

Izvor/Foto Sirmiuminfo

Možda Vam se svidi i