Održana prezentacija o elektronskom nasilju i diskriminaciji

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Danas je u sali 1 Gradske kuće u Sremskoj Mitrovici održana prezentacije Priručnika o zaštiti od elektronskog nasilja i diskriminacije.

Predstavnici stručnih službi škola, učenici i njihovi roditelji imali su priliku da od predstavnika Unicefa, Ministarstva prosvete i psihologa čuju njihova iskustva.

Psiholog iz Grupe za zaštitu od nasilja i diskriminacije Smiljana Grujć navela je da se nasilje i diskriminacija, zbog velikog tehnološkog napretka, danas mogu pojaviti u različitim oblicima: „Najčešće je to putem SMS poruka i društvenih mreža ali je, doduše u manjoj meri, prisutno i ono što se procesuira preko policije, a to je kačenje određenog seksualnog materijala na internet“, istakla je Grujić i rekla da je i pored svega ipak najviše primera verbalnog nasilja.

DSC_0567

Načelnica Gradske uprave za obrazovanje Mirjana Pjevac objasnila je da do problema uglavnom dovede slaba komunikacija roditelja sa decom: „Deca misle da mnogo više znaju, i digitalno su pismena za razliku od mnogih roditelja, pa nema ko da ih usmeri i nisu svesni rizika i opasnosti koji vrebaju na internetu“, rekla je Pjevac.

Zajednička poruka organizatora, koji su ovom prilikom predstavnicima škola podelili priručnike za borbu protiv nasilja i diskriminacije, jeste podizanje svesti kod dece i roditelja o opasnostima na internetu koje su, prema njihovom mišljenju gore nego u stvarnom svetu.

DSC_0565

Možda Vam se svidi i