Održana laćaračka Kotlićijada

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Udruženje građana „Drvodeljac“ iz Laćarka u saradnji sa Gradskom upravom i Mesnom zajednicom Laćarak, organizovalo je treću po redu manifestaciju „Kotlićijada 2016“.

Takmičenje je održano na igralištu „Drvodeljca“ u naselju Varda i okupilo je 30 ekipa koje su se takmičile za titulu najboljih u pripremi kotlića od svinjskog i junećeg mesa.

DSCN0077

Ambiciozni članovi udruženja uz pomoć Gradske uprave i Mesne zajednice za samo nekoliko godina su od puste poljane koja je nekada bila fudbalsko igralište, a onda zapušteno, napravili pravo sportsko – zabavno igralište koje je opremljeno terenom za mali fudbal, košarku, odbojku, klackalice za decu, ljuljaške, drvengrad…

Treći put po redu organizovali su i takmičenje u kuvanju kotlića koje je pored velikog broja ekipa okupilo i nekoliko stotina gostiju koji su po završetku proglašenja najboljih uživali u specijalitetima koje su pripremili takmičari.

DSCN0105

Žiri u sastavu: Predsednik žirija Bogdan Kuzmić i članovi Zečević Branislav, Kemeter Žana, Ranko Jakovljević i Veljko Tadić imali su težak zadatak s obzirom da su sve ekipe bile sastavljene od pravih majstora koji se već dugi niz godina takmiče na ovakvim manifestacijama.

Po odluci žirija prvo mesto osvojila je ekipa „Školarci“ iz Sremske Mitrovice u sastavu: Dušan Čizmić, Nemanja Panić i Mlađa Poznanović.

DSCN0054

Drugo mesto osvojila je ekipa „Prijatelji“ iz Sremske Mitrovice u sastavu; Milutin Dronić – Keza, Marić Radenko i Simić Branko – Ćela.

Treće mesto osvojila je ekipa „Zelja“ iz Laćarka u sastavu: Zeljković Ljubiša, Vukolić Bata i Vukelić Milovan.

Sve tri prvoplasirane ekipe dobile su na poklon nove kotliće koji će im poslužiti i na nekim narednim takmičenjima.

DSCN0104

DSCN0067

Izvor/foto: Dragan Simunović

Možda Vam se svidi i