Održan Sportski dan u Kazneno popravnom zavodu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Protekle subote u Sportskom centru “Partizan” u okviru Kazneno popravnog zavoda u Sremskoj Mitrovici održan je drugi po redu Sportski dan za lica na izdržavanju kazne.

Sportski dan predstavljao je svojevrsnu završnicu turnira u fudbalu koji je startovao početkom septembra meseca. Na turniru je sve ukupno učestvovalo 16 ekipa, odnosno 160 lica. U polufinalnim i finalnim utakmicama koje su održane u okviru Sportskog dana učestvovalo je 7 ekipa.

img_1289

“Ovo je samo jedna aktivnost u nizu u programu u sklopu kojeg mi radimo resocijalizaciju i prilagođavanje osuđenika na neko novo njihovo delovanju u smislu prihvatanja društva. Imajući u vidu broj učesnika prošle godine i ove gde ih je bilo za oko 20 posto više, je jedan znak da smo na dobrom putu, da su i oni sve zainteresovaniji za ove progrme i da je naša organizacija počela da daje rezultat”, rekao je Aleksandar Alimpić, upravnik KPZ.

img_1299

Tomislav Janković, ispred Grada Sremska Mitrovica kratko je rekao da će lokalna samouprava i u narednom period nastaviti da podržava ovakva i slična dešavanja i da je kao i prošle godine zajedno sa Sportskim savezom grada Sremska Mitrovica lokalna samouprava obezbedila za sve učesnike turnira majice, a za pobednike medalje i pehare.

Nenad Krstić, organizator kulturnih i sportskih aktivnosti u KPZ objasnio je da se u okviru zatvora održava niz turnira u različitim sportovima, ali i mnogobrojna kulturna dešavanja kao što su muzički koncerti i Festival besedništva.

“Jednom mesečno uvek organizujemo neko dešavanje bilo sportsko ili kulturno, a sve u cilju da bi se licima na osluženju kazne život donekle olakšao i kako bi se oni pripremili za eventualni izlazak iz Zavoda”, objašnjava Krstić i dodaje da u okviru zavoda već deset godina radi osnovna škola i da postoje četiri smera srednje škole na koje je ove godine upisano 75 zatvorenika.

img_1304

Organizator Sportskog dan su kao i prošle godine Kazneno popravni zavod Sremska Mitrovica, Sportski savez grada Sremska Mitrovica i Gradska uprava za kulturu, sport i omladinu.

img_1303

U sportskom centru “Partizan” u okviru Kazneno popravnog zavoda Sremska Mitrovca postoji nekoliko sportskih terena koja osuđena lica svakog dana u period od dva sata mogu da koriste. Postoje dva fudbalska terena, rukometni teren, odbojkaški teren, teren za tenis i košarku, kao i sala u kojoj lica na izdržavanju kazne mogu da se bave sportom i rekreacijom i tokom loših vremenskih uslova. Svake godine u KPZ održi se od 10 do 12 raznih sportskih turnira, a prema statističkim podacima prošle godine je sportski centar zavoda imao 98.000 poseta.

img_1315
Pobednici turnira – IV paviljon

img_1317
Drugo mesto – Paviljon „Škola“

img_1321
Treće mesto – II paviljon

img_1308

img_1313

Možda Vam se svidi i