Održan Sajam zapošljavanja u Sremskoj Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U Poslovno sportskom centru „Pinki“ u Sremskoj Mitrovici danas je održan Sajam zapošljavanja, na kojem je učestvovalo 20 poslodavaca koji su iskazali potrebu za zapošljavanjem oko 150 radnika. Najviše radnika, ukupno 40 tražio je “Hutchinson” d.o.o .

Ove godine na Sajam su pozvani i učenici završnih razreda dve sremskomitrovačke srednje škole, Srednje tehničke škole „Nikola Tesla“ i Srednje Prehrambeno hemijske i šumarske škole kako bi ostvarili svoj prvi kontakt sa poslodavcima i videli kakve šanse postoje za njihovim zapošljavanjem nakon završetka školovanja.

„Ove godine na Sajam smo pored nezaposlenih lica pozvali i srednjoškolce, jer smatramo da mladi treba da postanu što konkurentniji na tržištu i ovo je način da se pre nego što završe školu susretnu se sa poslodavcima i prvi put u tom kontaktu vide kakvi su njihovi izgledi za zapošljavanje nakon završetka srednje škole“, rekla je Marijana Grabić, direktor Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Sremska Mitrovica.

sajam1

Vladimir Petković, načelnik Gradske uprave za urbanizam, komunalne i inspekcijske poslove prilikom otvaranja Sajma rekao je da će se Grad Sremska Mitrovica u i narednom periodu truditi da privuče što veći broj investitora koji će otvarati nova radna mesta i zapošljavati veliki broj Mitrovčana.

„Cilj nam je da povećavamo broj ponuda radnih mesta, a samim tim mi smanjujemo broj nezaposlenih odnosno zainteresovanih lica za posao. Na taj način i sam ekonomski potencijal Sremske Mitrovice raste“, rekao je Petković.

sajam3

Sajam zapošljavanja u Sremskoj Mitrovici je 2. po redu koji se održao u ovoj godini na teritoriji Srema.

Možda Vam se svidi i