Od naredne godine upis dece u vrtiće elektronskim putem

Sremska Mitrovica – Od aprila naredne godine svi roditelji koji budu upisivali svoju decu u Predškolsku ustanovu “Pčelica” u Sremskoj Mitrovici biće u mogućnosti da to urade iz svog doma elektronskim putem.

Ovu novu e-uslugu koju je uveo Grad Sremska Mitrovica, danas je u medijima predstavio načelnik Uprave za opšte i zajedničke poslove Miroslav Jokić

„Poslednjih nekoliko meseci u saradnji sa Direkcijom za elektronsku upravu radili smo na uvođenju jedne potpuno nove aplikacije ne samo u Sremskoj Mitrovici, nego i na teritoriji republike Srbije, a to je usluga koja se naziva e-vrtić, što u prevodu znači potpuno elektronski upis dece u predškolske ustanove. U ovom trenutku ova usluga funkcioniše samo u Beogradu i ni u jednom drugom gradu na teritoriji Srbije, što znači da smo među prvima koji su ovakvu uslugu instalirali i omogućili našim sugrađanima da je koriste”, kaže Jokić.

On objašnjava da je usluga već postavljena na zvaničnoj internet prezentaciji grada, ali da je trenutno u fazi u kojoj se testira, kako bi s obzirom da je ovogodišnji upis dece u PU “Pčelica” završen, ona od sledećeg upisa bez problema bila na usluzi roditeljima i starateljima.

“Možda će neko pitati zašto u ovom trenutku mi puštamo u rad jednu ovakvu uslugu s obzirom da se završio ceo proces upisa dece u predškolske ustanove, a odgovor je jednostavan, prosto mi smo se za to opredelili iz razloga zato što smo tek drugi grad koja primenjuje ovu uslugu i potrebno je vreme da je testiramo i eventualno sve nedostatke na vreme otklonimo kako bi roditelji, kada krene naredni upis dece, to mogli da urade potpuno nesmetano i bez ikakvih problema”, nastavlja Jokić.

Prema njegovim rečima najvažnije za roditelje jeste činjenica da će zahvaljujući ovoj usluzi oni elektronskim putem, iz svog doma preko računara jednostavnim pristupom aplikaciji i popunjavanjem određenog formulara izvršiti upis dece u “Pčelicu” bez dostavljanja i jednog dokumenta i bez samog odlaska u prostorije Ustanove.

“Ovo usluga će zaista olakšati i ubrzati čitav proces upisa dece u Ustanovu, ne samo roditeljima, nego i zaposlenima u “Pčelici””, kratko je prokomentarisala uslugu e-vrtić Miroslava Ilijić, direktorica ove sremskomitrovačke Predškolske ustanove.

Ilijić je dodala da će deo zaposlenih u “Pčelici” biti obučen za rad na zahtevima za upis koji stignu elektronskim putem, te da će ovu novinu dočekati spremni.

You May Also Like