Novine prilikom registracije internet domena Srbije

Registar nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS) saopštio je da će registranti naziva domena ubuduće dobijati poruku e-pošte za potvrđivanje registracije i da će se ostale procedure odvijati kroz slanje autorizacionih kodova. Kako se navodi, tu promenu su doneli novi Opšti uslovi o registraciji i novi Sistem za registraciju “RSreg 2.0”, koji se primenjuju od 26. jula i oni će obezbediti veću bezbednost i efikasnost u postupku registracije naziva nacionalnih internet domena .RS i .SRB.

Važeća i aktivna adresa e-pošte registranata nacionalnih internet domena neophodna je za potvrđivanje podataka o registrovanom nazivu domena, kao i za sve buduće kontakte vezane za izmene podataka o domenima.

Odmah po aktiviranju novoregistrovanog naziva domena, registrantu će na njegovu adresu e-pošte stići sistemska poruka RNIDS, na koju treba da odgovori u roku od 20 dana, klikom na link za potvrđivanje registracije i podataka o nazivu domena. Ukoliko registrant to ne uradi, registrovani naziv domena prestaje da bude aktivan, te internet sajt koji je na njemu prestaje da bude vidljiv, a adresa e-pošte sa tim domenom prestaje da bude upotrebljiva.

RNIDS dodaje i da je procedurama za promenu ovlašćenog registra i promenu registranta naziva domena predviđeno da se one obavljaju kroz kreiranje autorizacionih kodova i automatsku proveru podataka kroz novi Sistem za registraciju “RSreg 2.0”.

Detaljnije informacije o ovim novinama i korisni saveti o nacionalnim internet domenima nalaze se na adresi domen.rs.

Izvor: eKapija

You May Also Like