Nastović: Niže cene za zakup državne zemlje

Sremska Mitrovica – Na 46. sednici Skupštine Grada Sremska Mitrovica koja je održana danas, doneti su predlozi o određivanju nadležnih organa za davanje i na korišćenje i sprovođenje postupka davanja u zakup državnog poljoprivrednog zemljišta.

Načelnik Gradske uprave za poljoprivredu Vladimir Nastović koji je istakao zadovoljstvo dinamikom radom:
“Drago mi je što smo već sada rešili neke stvari kako ne bi ponovo došlo do nemilih situacija pri zakupljivanju i ulasku u državnu zemlju. Poljoprivrednicima će ponovo biti ponuđeno oko pet hiljada hektara obradivih površina, a važiće i pravo prečeg uzevši u obzir infrastrukturu i bavljenje stočarstvom”, kazao je Nastović.

njiva_sa_redovima

On je takođe najavio i nešto niže cene po hektaru u odnosu na prošlu godinu. Te promene su, prema njegovim rečima, prouzrokovane izmenama u Zakonu, i iako on nije želeo da precizira tačnu cenu, kao početna za licitaciju se pominje prošlogodišnji prosek na republičkom nivou koji iznosi 195 evra po hektaru.

Podsetimo, u prethodnoj godini je 817 hektara ostalo neizlicitirano, a oko 500 je uzurpirano, uglavnom u Bosutu i Rači gde je zemlja nešto lošijeg kvaliteta.

You May Also Like