Sremska Mitrovica – Sremska Mitrovica nalazi se među top 10 gradova i oština u Vojvodini u domenu lokalnog ekonomskog razvoja, pokazalo je istraživanje „Kapaciteti za LER u Vojvodini“, koje je sproveo NALED – Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj, a uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

Prema tom istraživanju najuspešniji gradovi i opštine u poslednjih deset godina u Vojvodini su Stara Pazova, Ruma, Inđija, Pančevo i Kula.

Istraživanje je obuhvatalo analizu administrativnih, kadrovskih i tehničkih kapaciteta lokalnih samouprava u Vojvodini za podršku postojećoj privredi i privlačenje investicija, a fokus je stavljen na kancelarije za lokalni ekonomski razvoj (KLER) i njihovu sposobnost da se bave tim poslovima.

Rangiranjem je obuhvaćeno 35 od 45 gradova i opština koje su učestvovale u istraživanju, a u Top 10 ušli su još i Pećinci, Apatin, Novi Bečej i Subotica.

Istraživanje NALED-a je takođe pokazalo da je u poslednjih pet godina ostvaren rast zarada u 19 od 45 vojvođanskih lokalnih samouprava, između ostalih i u Sremskoj Mitrovici koja je jedan od devet gradova i opština sa prosečnom zaradovm većom od proseka u Vojvodini.

U rangiranju vojvođanskih opština NALED se rukovodio međunarodnim standardima poslovnog okruženja.

Možda Vam se svidi i