Igor Mirović predstavio članove Pokrajinske vlade

Od strane Ozon
0 komentar

Tzvod iz stenografskih beleški sa sednice Skupštine AP Vojvodine, na kojoj je Igor Mirović predstavio članove Pokrajinske vlade:

Novi Sad, 20. juni – „Potpredsednik Vlade, gospodin Đorđe Milićević, diplomirani ekonomista koji je završio Ekonomski fakultet Univerziteta u Novom Sadu, rođen je 1967. godine u Baru. Radnu karijeru je započeo u Direkciji za robne rezerve gde je obavljao poslove stručnog saradnika i savetnika direktora. Bio je izvršni direktor Zavoda za izgradnju grada od 2004. do 2008. Obavljao je dužnost savetnika potpredsednika Skupštine Vojvodine od 2008-2012. a biran je i za poslanika u ovom visokom domu. U prošlom sazivu obavljao je dužnost potpredsednika Skupštine AP Vojvodine. Gospodin Đorđe Milićević koordiniraće segment ekonomskog razvoja u novoj Pokrajinskoj vladi.

Potpredsednik Ivan Đoković, ujedno i sekretar za privredu i turizam, rođen je 2. septembra 1981. godine u Beogradu, obavljao je dužnost sekretara Italijansko-srpske komore tokom 2005. godine, zatim radio u Prvom opštinskom sudu u Beogradu. Od 2013. je zaposlen na mestu izvršnog direktora za pravne poslove u kompaniji Južni tok u Novom Sadu. Obavljao je značajne dužnosti u Univerzal banci u Beogradu.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu, nacionalne manjine-nacionalne zajednice je Mihalj Njilaš. On je rođen 1962. u Oromu, Kanjiža, završio je Pravni fakultet u Novom Sadu, a radio je kao direktor u Fabrici nameštaja“Budućnost“ u Subotici od 1990. do 1993. Bio je sudija Opštinskog suda u Kanjiži. Vodio je svoju advokatsku kancelariju, a od 2008. do 2014. bio je predsednik Opštine Kanjiža, a od 2014. bio je, to će biti i u novoj Vladi, pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice. Član je SVM, gospodin Ivan Đoković, to sam možda propustio, je član SPS, Đorđe Milićević član SNS.

Pokrajinski sekretar za finansije, Smiljka Jovanović, radila je u oblasti bankarstva, osiguranja, kontrole poreza, počela još u vreme Službe društvenog knjigovodstva, jedan iskusan finansijski stručnjak, završila je Ekonomski fakultet u Subotici i Specijalističke studije na Pravnom fakultetu u Beogradu na Katedri za javne finansije. Poseduje više sertifikata iz oblasti računovodstva i revizije, na mesto pokrajinskog sekretara za finansije dolazi sa mesta izvršnog direktora Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza gde je radila na rukovodećim poslovima kontrole usklađenosti poslovanja i sprečavanja pranja novca. Rođena je u Šidu.

Vladimir Galić rođen je u Kikindi 1972. godine, ima svoju advokatsku kancelariju, bio je u dva navrata savetnik predsednika Vlade Republike Srbije, bio je i u jednom mandatu direktor Agencije za privatizaciju Republike Srbije, poslanik u više saziva pokrajinske Skupštine i on će biti pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine.

Docent doktor Zoran Gojković, završio je Medicinski fakultet u Novom Sadu, hirurg, ortoped, traumatolog, načelnik je Operativnog odeljenja Klinike za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu, doktor je medicinskih nauka, docent je na predmetu „Hirurgija“ na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, član je brojnih svetskih i domaćih i naučnih i stručnih organizacija, asocijacija, autor je i koautor brojnih stručnih i naučnih radova, udžbenika, monografija i knjiga objavljenih u zemlji i inostranstvu.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu je naš proslavljeni odbojkaški reprezentativac Vladimir Batez, legenda sporta. Kao profesionalni igrač nastupao je za Odbojkaški klub Crvena zvezda“, OK „Vojvodina“, OK u Katanji, u Napulju, OK „Forli“, OK „Latina“, OK „Đoja del Kole“; OK „Ferara“, OK „Vibo Valentia“; Đoja del Kol Kaljari, zatim Ribnica kod nas i Pafos na Kipru. Osvajač je zlatne medalje na olimpijskim igrama u Sidneju, bronzane na Evropskom prvenstvu, srebrne i još jedne srebrne na Svetskom i Evropskom prvenstvu, bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Atlanti. Učesnik je Svetske lige četiri godine od 1997. do 2001. godine. Završio je Fakultet fizičke kulture u Novom Sadu, viši je trener odbojke, licenciran je savezni odbojkaški trener, nosilac „Ordena Nemanje prvog stepena“ za naročite zasluge u predstvaljanju države i građana naše zemlje, za osvajanje zlatne olimpijske medalje. Dobitnik je nacionalnog sportskog priznanja za posebne zasluge u sportu kao osvajač zlatne i bronzane olimpijske medalje o kojima sam govorio. Trenutno obavlja dužnost generalnog sekretara Sportskog saveza Srbije. Rođen je u Novom Sadu, 7. septembra 1969. godine.

Profesor Miroslav Štatkić, kompozitor, redovni profesor Akademije umetnosti u Novom Sadu, rođen je 1951. godine u Prizrenu, fakultet Muzičke umetnosti je završio u Beogradu na Odseku za kompoziciju u klasi profesora Enrika Josifa. U istoj klasi završio je postdiplomske studije, usavršavao se u Zapadnom Berlinu, kod profesora Isa Guna na Visokoj školi za umetnost kao stipendista nemačke Vlade od 1983. do 1984. U SNP u Novom Sadu radio je kao korepetitor od 1977. do1979. Od 1979. prelazi da radi na Akademiji umetnosti u Novom Sadu i u toj ustanovi radi kao asistent, docent u dva izbora vanredni i redovni profesor. Predavao je načitavom nizu disciplina u toj oblasti, radio je na Univerzitetu u Crnoj Gori. Od 1978. godine aktivno učestvuje u radu mnogih umetničkih i stručnih udruženja u Vojvodini, Srbiji i Crnoj Gori. Bio je predsednik Saveza muzičkih pedagoga Vojvodine, predsednik Saveza amatera Vojvodine, predsednik Udruženja kompozitora Vojvodine, član Upravnog odbora SOKOJ, član Saveta Akademije umetnosti u Novom Sadu, šef Katedre za kompoziciju i dirigovanje Akademije umetnosti u Novom Sadu, šef Katedre za stručno-teorijske predmete u Muzičkoj akademiji na Cetinju, gde je bio i prodekan. Dobitnik je više nagrada za umetničku delatnost, dobitnik je Oktobarske nagrade Novog Sada 1998. i dobitnik je nagrade udruženja univerzitetskih nastavnika i naučnika Vojvodine za životno delo za prošlu godinu. Napisao je preko 400 kompozicija, simfonijskih dela, veli broj kamernih, solističkih, vokalnih, vokalno-instrumentanih, elektro-akustičnih, multimedijalnih i scenskih dela. Pisao je primenjenu muziku, kao i muziku za pozorišne predstave, radio i televizijske projekte. Mnoga dela profesora Štatkića su izdata, izvođena u preko 30 zemalja. Profesor Štatkić biće na čelu Sekretarijata za kulturu, informisanje i odnose sa verskim zajednicama.

Prof. dr Zoran Milošević rođen je 29. maja 1961. godine u Bijeljini. U Novom Sadu je završio Fakultet fizičke kulture. Do sada je objavio preko 130 radova u zbornicima stručnih i naučnih skupova, član je Saveta Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta, član Stručnog veća Senata Univerziteta za humanističke nauke i umetnost i zamenik je predsednika Saveta Univerziteta u Novom Sadu. Učestvovao je u velikom broju naučnih projekata, naučnih radova. U periodu od 2004. do 2008. godine obavljao je i funkciju člana Gradskog veća Grada Novog Sada zaduženog za sport, gde se, pored projekata školskog i masovnog sporta, posebno ističe učešćem u organizaciji sportskih manifestacija evropskog i svetskog nivoa takmičenja. Bio je odbornik Skupštine Novog Sada u sazivu od 2008. Od novembra 2012. do danas obavljao je funkciju načelnika Južnobačkog upravnog okruga. Prof. dr Zoran Milošević biće, ukoliko podržite program i tim, na čelu Sekretarijata za visoko obrazovanje i naučno-istraživačku delatnost.

Mr Vuk Radojević rođen je u Novom Sadu 31. januara 1978. godine. Do danas na funkciji predsednika opštine Bečej. Asistent je na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu i to na Departmanu za ekonomiku poljoprivrede i sociologiju sela. Osnovu školu i gimnaziju završio je u Bečeju, diplomirao je na Poljoprivrednom fakultetu 2002. godine. Mogao bih sada da navedem sve univerzitete na kojima se usavršavao, Debrecinu, Temišvaru, Skoplju, Kopenhagenu, Gentu, Saragosi, Cirihu. Vuk Radojević biće na čelu Pokrajinskog sekrtarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.
Kao i prof. Zoran Milošević, prof. Štatkić dolaze iz redova Srpske napredne stranke.

Na mestu pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj i međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić. Završio je Ekonomski fakultet u Novom Sadu. Rođen je u Novom Sadu 10. marta 1979. godine. Na smeru diplomirani ekonomista završio je Smer finansije i računovodstvo. Na desetine projekata u oblasti regionalnog razvoja, zaštite životne sredine i to od Graca, gde je obavljao te poslove 2012. godine, Debrecina, Splita, Novog Sada, Liona, bio je savetnik ministra za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu 2013. i 2014. godine. Ognjen Bjelić će, verujem, biti veoma dobar kandidat za mesto pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu. Bio je i menadžer projekata na Novosadskom sajmu, gde je takođe bio zaposlen od 2004. do 2007. godine, a vodio je i svoju privatnu firmu, okušao se i u tom delu bio veoma uspešan, u svojoj privatnoj firmi, koja je radila mnogobrojne projekte na tržištu kada je reč o pripremama elemenata za regionalni razvoj, posebno u velikom broju lokalnih samouprava i u Vojvodini i u ostalim delovima Srbije, u Titelu, u Kuli, u Bačkom Petrovcu, na Zvezdari, u Irigu i mnogim drugim opštinama.

Nenad Grbić, kandidat za pokrajinskog sekretara za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, rođen je 1959. godine u Kikindi. Završio je Ekonomski fakultet u Novom Sadu. Bio je direktor u Trgovinskom preduzeću „Agropromet“, radio je u svojoj privatnoj kompaniji, od 2010. do 2013. godine bio je član Opštinskog veća opštine, danas Grada Kikinde, zaduženog za privredu i energetiku, zaštitu životne sredine i mala i srednja preduzeća. Trenutno radi kao profesor ekonomske grupe predmeta u Tehničkoj školi u Kikindi. Član je SDP Srbije i do sada na funkciji odbornika u Skupštini Grada Kikinde.

Predrag Vuletić, kandidat za pokrajinskog sekretara za socijalna pitanja, demografski razvoj i ravnopravnost polova, rođen je 20. februara 1977. godine u Bačkoj Palanci. Poslednje dve godine bio je konsultant direktora Uprave carina, bio je i savetnik ministra za rad i zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja u Vladi Republike Srbije, u ranijem mandatu i savetnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, bio je direktor Javnog preduzeća Televizije BAP, televizije u Bačkoj Palanci. U budućoj Vladi obavljaće, kao što sam rekao, dužnost pokrajinskog sekretara za socijalna pitanja.“

Možda Vam se svidi i