Mitrovačkoj Visokoj školi novi računari

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mirovica – U okviru međunarodnog projekta „TEMPUS“ koji Visoka škola za strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare „Sirmium“ iz Sremske Mitrovice realizuje sa nekoliko partnera, za potrebe njenih studenata obezbeđeno je 25 laptop i 32 desktop računara.

Pored računara, Visoka škola zahvaljujući projektu dobila je i tri velika LCD televizora, 4 multifunkcijska uređaja odnosno savremenija štampača, 6 video bimova, kao i 6 rutera za bežični internet.

„Mi smo kroz projekat kao pojedinačna ustanova dobili dosta elektronske opreme koju ćemo koristiti u nastavi u radu sa studentima. Ova oprema je ujedno najveći benefit projekta gledajući materijalnu stranu, gledajući suštinski stranu može se reći da je projekat ostvario svoj cilj zato što smo mi ušli u njega da se harmonizujemo, odnosno da naš nastavni plan i program za vaspitače harmonizujemo sa Engleskom, Slovenijom i Mađarskom“, rekla je Slađana Milenković, direktor Visoka škola za strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare „Sirmium“.

13639565_1721488038104138_1129978488_o

Ona je objasnila da se od ove godine zahvaljujući projektu studenti upisuju na akreditovan harmnizovan program, a da dalji korak jeste stvaranje mogućnost da studenti mitrovačke Visoke škole svoje studije nastave u Engleskoj Mađarskoj ili Sloveniji.

„Sva dobijena oprema biće korišćena isključivo u svrhu nastave, u nastavnom procesu, na njoj će se izvoditi vežbe iz informatičkih predmeta, a pojedini računari biće na usluzi studentima u skriptarnici i u studentskm klubu, a s obzirom da imamo internet u čitavoj školi svim studentima će biti olakšan i brz pristup informacijama, što je izuzetno bitno u današnje vreme“, rekao je Darko Dražić, profesor doktor pomoćnik direktora u Visokoj školi.

visoka

Visoka škola strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare Sirmijum Sremska Mitrovica učestvuje u realizaciji projekta Tempus, čiji je naziv „Harmonizacija kurikuluma na Visokim školama za obrazovanje vaspitača u Srbiji“ (TEACH) . Projekat traje tri godine i završava se u novembru mesecu. U njemu pored Visoke škole strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare „Sirmijum“ iz Sremske Mitrovice učestvuju i Univerzitet iz Mančestera (Engleska), Maribora (Slovenija) i Baje (Mađarska).

13621607_1721488204770788_570854470_o

Možda Vam se svidi i