Mitrovačka Agencija za ruralni razvoj primer dobre prakse

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica će tokom sutrašnjeg dana ugostiti predstavnike Udruženja građana Forum civilne akcije FORCA iz Požege i opštine Požega i prisutnima predstaviti svoj rad kao primer dobre prakse.

S obzirom da opština Požega želi da osnuje Agenciju koja će se baviti temama ruralnog razvoja, predstavnici ove opštine i udruženja građana Forum civilne akcije FORCA su izabrali Sremsku Mitrovicu da im prenese svoja iskustva u vezi sa osnivanjem i radom Agencije.

Udruženje Forum civilne akcije FORCA Požega, uz podršku Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije realizuje projekat „Ruralna akcija – I ja se pitam!“.

Cilj ovog projekta je aktiviranje građana iz ruralnih delove opštine Požega da se aktivnije uključe u procese kreiranja lokalnih politika, da se podgine nivo elektronske pismenosti i kanala informisanja poljoprivrednika o aktuelnim i budućim programima podrške ruralnom razvoju na teritoriji opštine Požega.

Projekat se realizuje od jula prošle godine i do sada je realizovano nekoliko aktivnosti – debate, prezentacije, sastanci, formiranje SMS servisa, formiranje lokalnog tima za promociju ruralnog razvoja, izrada aneksa strategije razvoja opštine Požega, nekoliko radio i TV emisija.

Možda Vam se svidi i