„Mitros“ od danas proizvodi za Rusiju (VIDEO)

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U sremskomitrovačkoj Fabrici za obradu i peraradu i preradu mesa “Mitros” danas je zvanično počela proizvodnja za rusko tržište. Proizvodnja svinjskog mesa za tržište Evropske unije počeće početkom oktobra meseca.

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović je posle obilaska kompanije tokom “Dana otvorenih vrata” proteklog vikenda izrazio zadovljstvo uspešenom proizvodnjom, ali i time što se prerađuje domaće svinjsko meso.

„Da bi ‘Mitros’ mogao da izvozi u Rusiju svinje moraju da budu iz Srbije“, rekao je Nedimović.

 

Direktor „Mitrosa“ Ramo Adrović rekao je da se trenutno u „Mitrosu“ prerađuje 800 svinja dnevno, kao i da će se kapaciteti povećavati s potrebama izvoza. On je dodao da “Mitros” trenutno ima 116 zaposlenih i da će u toku današnjeg dana biti zaposleno još 40 ljudi. Do kraja meseca, prema njegovim rečima, u „Mitrosu“ će raditi ukupno 200 radnika.

Za sada “Mitros”, objasnio je Adrović, sarađuje sa oko 100 kooperanata, ali će do kraja godine biti sklopljen ugovor sa još njih 700.

Tokom “Dana otvrenih vrata” svim posetiocima „Mitrosa“ su predstavljena 52 nova proizvoda, kao i linija za preradu svinjskog mesa, najsavremenija u ovom delu Evrope.

Možda Vam se svidi i