Mačvanski roditelji brinu bez razloga

Sremska Mitrovica – Rušenje dela stare i početak radova na izgradnji novog objekta Osnovne škole „Dobrosav Radosavljević Narod“ u Mačvanskoj Mitrovici očekuje se krajem marta i početkom aprila meseca, a poslednjih dana među roditeljima dece koji pohađaju ovu školu počele su da kruže priče o razmeštanju dece po drugim školama sve do kraja radova.

Ove priče su, prema rečima direktora Osnovne škole „Dobrosav Radosavljević Narod“ Slađana Papića, potpuno netačne.

SKOLA U MACVANSKOJ

Kako je objasnio Papić projekat izgradnje novog objekta škole sastoji se iz dve faze koje će omogućiti da se nastava odvija bez većih problema. Đaci će, kako je ranije objasnio Papić, delimično biti uskraćeni za časove fizičkog vaspitanja i to samo tokom zime i loših vremenskih uslova kada ti časovi neće moći da se realizuje na otvorenom sportskom terenu.

Prva faza radova obuhvata rušenje fiskulturne sale i kabineta za tehničko, dok druga faza obuhvata rušenje ostatka škole i izradnju fiskulturne sale i kabineta. Istovremeno nastava će se tokom druge faze radova odvijati u novoizgrađenom delu škole.

„Roditelji dece koja pohađaju školu u Mačvanskoj Mitrovici nemaju razloga za brigu da će njihova deca biti raspoređena u druge škole za vreme radova, nastava će se realizovati regularno“, bio je kratak Papić.

Površina novog objekta Osnovne škole „Dobrosav Radosavljević Narod“ iznosiće 3.870 m², a projektom je predviđena izgradnja 15 učionica, nekoliko kancelarija za administraciju, kabineta i kuhinje, koju nemaju druge škole sa teritorije grada. Za prvu fazu radova izdvojena su sredstva u visini od 80 miliona dinara iz budžeta Grada Sremska Mitrovica, a završetak radova zavisi do daljeg priliva novčanih sredstava.

You May Also Like