Laćarci na ivici strpljenja

Sremska Mitrovica – Rok za završetak radova na putu kroz Laćarak je već odavno probijen, on je prema poslednjim informacijama iz JP „Putevi Srbije“ pomeren za 30. avgust, što je dodatno podgrejalo nervozu kod Laćaraca.

Oni se od samog početka radova susreću sa nekoliko problema. Jedan od njih je vremenski period koji je potreban da se stigne s jednog kraja sela na drugi. Za tu deonicu puta nekada je potrebno i više od pola sata, jer je postavljeno nekoliko semaforma, koje na žalost mnogi vozači ne poštuju i prouzrokuju još veće gužve.

„Sinoć je oko 9 sati na putu u Laćarku u jednom trenutku bio totalni kolaps. Ja sam se vozila u taksiju i kolona u kojoj sam bila krenula je dok je na semaforu i dalje bilo crveno svetlo. Naravno u susret nam je išla kolona automobila i sreli smo se na jednoj deonici puta gde je moguće voziti samo jednom trakom, tu je naravno nastao potpuni haos“, priča Bojana iz Laćarka.

Ona objašnjava i drugi problem sa kojim se Laćarci susreću, a to je da autobusi gradskog javnog prevoza redovno kasne zbog zadržavanja na semaforima, kao i da moraju da dosta da pešače kako bi stigli na neku od stanica.

„Deonica puta je zatvorena i oni ljudi koji nemaju lični prevoz nego se voze gradskim nemaju gde da čekaju autobus. Ja lično moram sat vremena ranije da krenem na posao, jer moram da pešačim do prve, najbliže autobuske stanice ili do dela puta na kojem se trenutno izvode radovi, da čekam da li će naići neki prevoz naići i da ramišljam da li će tu stati ili ne“, objašanjava Bojana.

Pored ovih problema javio se i problem sa bahatim vozačima koji sve češće voze stazom za pešake, a obilaznicu sve manje koriste i teretna vozila.

Sve ovo doprinosi nervozi Laćaraca, koji kažu da je kuknjava zbog radova koji su se odužili skoro jednaka onoj od pre početka radova zbog lošeg stanja puta.

Podsećanja radi ukupna dužina saobraćajnice koja će biti rekonstruisana i to od ulaska u Laćarak pre pruge, pa sve do spomen obeležja avionskog krila na kraju sela iznosi 4,72 kilometara.

Sredstva namenjena za rekonstrukciju puta iznose oko 300 miliona dinara, a obezbeđena su iz budžeta Republike Srbije.

You May Also Like

3 thoughts on “Laćarci na ivici strpljenja

  1. Ne bi bilo loše da se zna koliko je vozačkih dozvola oduzeto zbog prelaska na crveno svetlo i prolaska zabranjenim smerom gde se izvode radovi, nisam čuo da se to još desilo. A put se rekonstruiše do kraja Laćarka, a ne do avionskog krila.

  2. Pa vi rekoste da je produzen rok, kad ono sad probijen. Sta je do kraja, odlucite se. Kad smo pre mesec dana kukali, vi ste nas ubedjivali da sve ide po planu i da to tako mora.

    1. Mi nikog ne ubeđujemo, mi samo prenosimo informacije koje dobijemo zvanično. Prvobitan rok je probijen, znači da je postavljen drugi. U svakom slučaju je pomeren.

Comments are closed.