LAĆARAK: Postavljanje saobraćajne signalizacije, uređenje prilaza

Od strane Ozon
2 komentari

Sremska Mitrovica – Radovi na postavljanju vertikalne saobraćajne signalizacije duž rekonstruisanog puta kroz Laćarak privode se kraju, dok će horizontalna saobraćajna signalizacija biti urađena tokom vikenda.

Uporedo sa ovim radovima u toku je i rekonstrukcija ćuprija i prilaza domaćinstvima koji su oštećeni prilikom radova na samom putu.

“Radovi na glavnom putu su završeni, vertikalna signalizacija u vidu saobraćajnih znakova se postavlja i taj posao je pri kraju, ostalo je još samo da se uradi horizontalna signalizacija, odnosno da se iscrtaju bele linije po kolovozu”. Pored radova na postavljanju signalizacije u toku su radovi na vraćanju u prvobitno stanje površina koje su pored puta i ja moram da pohvalim izvođača radova koji je zaista svaku ćupriju i svaki deo neke površine koju su stanovnici Laćarka sami izgradili, a koja je oštećena vratio u prvobitno stanje i to na najbolji mogući način”, rekao je zamenik gradonačelnika Sremske Mitrovice Vladimir Sanader prilikom današnjeg obilaska Laćarka.

Što se tiče samog puta Sanader je objasno da je on proširen za više od jednog metra i da je urađen na način na koji se izgrađuju auto – putevi, kao i da nema bankine jer one nisu predviđene na regionalnim putevima kao što je lačarački.

“S obzirom da je ukupna širina ovog puta sada preko sedam metara ivičnjaci nisu potrebni, a ne mogu se ni raditi zato što nam je ostala otvorena kanalska mreža. Ivičnjaci i bankine se rade na putevima koji su mnogo uži kako ne bi prilikom manevrisanja i mimoilaženja vozila došlo do otkidanja delova asfalta. Ovde se mimoilaženje odvija sasvim bezbedno i nema mnogo manevrisanja”, objasnio je Sanader.

Predsednik saveta Mesne zajednice Laćarak Dejan Umetić kratko je rekao da su Laćarci i više nego zadovoljni što su nakon niza godina dobili nov put, ali i činjenicom da će im prilazi i ćuprije biti vraćeni u prvobitno stanje.

You may also like

2 komentari

Milo 09.09.2016. - 5:03 pm

Lepo ste nam objasnili za ivicnjake.Koliko ja razumem onda je regionalni put samo do male pruge.
Gde se onda nastavlja?
Put od male pruge do semafora ima ivicnjake a isto bi tako trebao da bude regionalni put.
Za biciklisticku stazu bolje da ne pitam.
Barem kada bi po pola metra sa obe strane puta obelezili za bicikliste ,a sada ima dovoljno sirine za to, bilo bi onda dobro.

Ozon 10.09.2016. - 9:24 am

Mi smo mediji, mi prenosimo informacije. Nismo pravili projekat, niti smo radili na rekonstrukciji puta.

Komentari su zatvoreni.