„Juvitana“ obustavila proizvodnju, radnici na prinudnom odmoru

Kompanija „Svislajon Takovo“ (Swisslion Takovo) obustavila je proizvodnju u fabrici dečje hrane „Juvitana“ u Inđiji i u saopštenju navela da će, ukoliko se dokaže nalaz Ministarstva da su njihove kašice za bebe i sokovi opasni po zdravlje, fabrika biti izmeštena na drugo mesto, gde se „mogu naći zdravstveno ispravne sirovine za proizvodnju dečje hrane“.

juvitana

Svi zaposleni od danas su na prinudnom odmoru, a zabrana proizvodnje trajaće dok se ne ispita zdravstvena ispravnost sirovina i gotovih proizvoda, koji se nalaze na lageru u fabrici, navedeno je u saopštenju.

Ministarstvo zdravlja je saopštilo da bi sedam vrsta dečjih kašica i sokova Juvitana mogli da predstavljaju opasnost po zdravlje dece jer je u njima pronađen povećan sadržaj pesticida. Te kašice su povučene sa tržišta. O tome opširnije pročitajte OVDE.

„Ukoliko se nalaz Ministarstva zdravlja pokaže tačnim, biće uništene zalihe spornih proizvoda, a fabrika u Inđiji će biti trajno zatvorena“, poručili su iz „Svislajona“. Dodaju da će fabrika biti izmeštena tamo gde će se na tržištu obezbediti zdravstveno ispravne sirovine.

„Poslovni sistem Svislajon Takovo neće dozvoliti gašenje najjačeg brenda u proizvodnji dečje hrane Juvitana“, saopštila je kompanija.

Autor: FoNet/foto: Swisslion-Takovo

You May Also Like