JKP „Vodovod“: Snabdevanje vodom bez problema

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U proteklih 10-tak dana, shodno visokim temperaturama vazduha, porasla je i potrošnja vode. Trenutno se potrošačima isporučuje oko 280 l/s vode za piće, što je za 20% više u odnosu na uobičajenu potrošnju, informacije su Javnog komunalnog preduzeža „Vodovod“ iz Sremske Mitrovice.

U sistem vodosnabdevanja uključeno je 7 od 14 bunara, što znači da su ukupni raspoloživi kapaciteti vodovoda daleko veći od trenutnih potreba za vodom. U ovakvim uslovima vodovodni sistem funkcioniše normalno.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Ne očekujemo probleme u isporuci vode, jer su kapaciteti JKP “Vodovod“ u prethodnom periodu dobro pripremljeni za letnju sezonu. Preduzeli smo sve preventivne mere i aktivnosti sa ciljem da tokom očekivane povećane potrošnje vodosnabdevanje bude stabilno i bez problema. Prema pokazateljima iz prethodnih sezona, tokom leta se u špicevima potrošnje Mitrovčanima isporučuje od 300 do 330 l/s vode. Istorijski maksimum je zabeležen u julu 2012. kada je u jednom danu kroz distributivni sistem potisnuto 460 l/s vode za piće. Kada je reč o kvalitetu vode,analize pokazuju da voda za piće odgovara svim parametrima Pravilnika o higijenskoj ispravnosti, tako da Mitrovčani mogu nesmetano i bez bojazni da je koriste”, kaže Saša Bugadžija direktor JKP Vodovod.

Posebnu pažnju treba da obrate potrošači koji imaju lokalne sisteme vodosnabdevanja u Sremskoj Rači, Bosutu, Jarku, Čalmi i Divošu, s obzirom da crpne stanice u ovim mestima raspolažu ograničenim količinama vode. Njima se preporučuje da racionalno i namenski koriste vodu kako bi je imali dovoljno za osnovne životne potrebe. U slučaju da u ovim mestima dođe do nestanka vode, JKP Vodovod će uputiti cisternu za vodu, kako bi se prevladala takva situacija.

Možda Vam se svidi i