Sremska Mitrovica – U prostorijama Odeljenja za hemodijalizu Opšte bolnice Sremska Mitrovica, predstavnicima mitrovačkog Crvenog krsta uručena je donacija koju su obezbedili članovi Udruženja bubrežnih invalida grada Sremska Mitrovica.

Reč je o više desetina paketa polovne garderobe koja je prikupljena za socijalno najugroženije stanovnike naše zajednice.

Ovo mitrovačko udruženje nekoliko puta godišnje organizuje humanitarne akcije sa ciljem da pruži neophodnu pomoć onima kojima je ona i najpotrebnija.

akcijadijaliza-2

– Pomoć možda nije prevelika, ali je svakako dobrodošla. Pored odevnih predmeta, naše akcije podrazumevaju i prikupljanje sredstava za higijenu, hrane, zimnice i u tome nam pomažu medicinske sestre i lekari odeljenja hemodijalize, ističe predsednik Udruženja bubrežnih invalida grada Sremska Mitrovica Vladimir Srbljanin. Srbljanin je ovim povodm podsetio i na to da je cilj postojanja ovog udruženja socijalna,
zdravstvena i pravna zaštita članova, kao i edukacija svih bubrežnih bolesnika, kako bi njihova integracija u svakodnevni život bila nesmetana, a kvalitet života bio na najvišem mogućem nivou. Zato ovakve i slične aktivnosti doprinose boljem razumevanju i prihvatanju raznovrsnih načina borbe protiv bolesti, smatraju članovi ovog udruženja.

akcijadijaliza-1-300x225

U nadi da će višegodišnja saradnja i ubuduće biti uspešna, na značajnoj donaciji zahvalila je Jelica Besermenji iz OO Crvenog krsta Sremska Mitrovica, rekavši tom prilikom da će ova pomoć biti upućena korisnicima socijalne pomoći u seoskim domaćinstvima mitrovačke opštine.

akcijadijaliza

Izvor/FOTO: www.obsm.rs

Možda Vam se svidi i