Grad nastavlja sa ulaganjem u zdravstvo

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Zahvaljujući sredstvima iz budžeta grada, Dom zdravlja Sremska Mitrovica dobio je dva putnička automobila za svoje potrebe. Vozila su namenjena patronažnoj službi i službi kućne pomoći i nege.

„Odlukom o budžetu grada za 2016. godinu mi smo opredelili značajna sredstva za zdravstvo. Prvo ulaganje u ovoj godini jeste kupovina dva nova putnička automobila namenjena za potrebe sremskomitrovačkog Doma zdravlja“, rekao je načelnik Gradske uprave za zdravstvenu, socijalnu i zaštitu životne sredine Željko Novaković prilikom današnje predaje ključeva vozila v.d. direktoru Doma zdravlja Sremska Mitrovica, prim. dr Dušku Madžiću.

Novaković je dodao da se nada da će u narednom periodu nivo usluga koje Dom zdravlja pruža građanima biti na još višem nivou, a da će kupovina automobila u jednoj meri doprineti tome.

Kupovinom dva vozila nastavljena je dobra saradnja koju je lokalna samouprava imala sa Domom zdravlja u prethodnoj godini.

„Dobru saradnju iz prošle, nastavljamo i u ovoj godini. Kada kažem dobru saradnju onda moram da podestim da je prošle godine zahvaljujući sredstvima iz budžeta grada obezbeđena kupovina četiri stomatološke stolice, što Domu zdravlja neizmerno znači“, rekao je Madžić.

Prema njegovim rečima u narednom periodu, takođe zahvaljujući sredstvima iz budžeta rada Dom zdravlja će dobiti jedan 4D ultrazvučni aparat za preglede gornjeg abdomena i krvnih sudova.

„Nabavka 4D ulztrazvučnog aparata je izuzetno značajna iz razloga što veliki broj naših sugrađana ne može blagovremeno da dobije tu uslugu o trošku Republičkog fonza za zdravstveno osiguranje u Opštoj bolnici Sremska Mitrovica, jer se u bolničkom ultrazvučnom kabinetu pregledi zakazuju za dva, tri ,četiri, pa i više meseci. Pacijenti su u tom slučaju primorani da idu u privatne ordinacije i da plaćaju preglede, koji nisu ni malo jeftini“, objašnjava Madžić i dodaje da će kupovinom ovog aparata Dom zdravlja preuzeti jedan broj bolničkih pacijenata i tako smanjiti vreme čekanja na pregled.

Nova dva vozila koristiće patronažna služba i služba kućne pomoći i nege čiji delokrug rada podrazumeva kako sam grad Sremsku Mitrovicu, tako i sva njemu pripadajuća sela. Za njihovu kupovinu izdvojena su sredstva u visini od 1,9 miliona dinara.

auto

Možda Vam se svidi i