FIBA Liga šampiona u Sremskoj Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U Poslovno sportskom centru „Pinki“ u Sremskoj Mitrovici trenutno su u toku radovi na prilagođavanju parketa na samom terenu uslovima koje zahteva takmičenje u FIBA Ligi šampiona u kojoj se ove sezone KK “Mega Leks” po prvi put takmiči. Pored FIBA Lige šampiona, Mega će i ove godine nastupati u ABA ligi kao i Košarkaškoj ligi Srbije. Takođe u cilju unapređenja ovog, ali i svih drugih takmičenja domaćih klubova u narednom period u velikoj Sali postaviće se i novi semafor.

Prva četiri kola FIBA Lige šampiona igraće se utorkom, a druga četiri sredom. U PSC “Pinki” FIBA utakmice će se igrati svakih 14 dana.

Što se tiče dalje te lige i šta ona donosi Mitrovčanima, to je mogućnost da u svom gradu gledaju timove iz cele Evrope i uživaju u sjajnoj košarci. U pogledu uticaja igranja ove lige u Sremskoj Mitrovici na druge, domaće klubove, on će se ogledati u tome što će se praviti drugačiji raspored takmičenja. Termini za treninge domaćih klubovi koji su i do sada realizovani u hali neće biti ukinuti ili smanjeni, samo može doći do njihovog pomeranja, o čemu odlučuje Sportski savez grada u dogovoru sa klubovima.

Mega će kao i do sada samo na dan utakmice realizovati svoje treninge u hali, ali isključivo u jutranjim terminima kada jeteren u hali i inače prazan.

Domaći timovi, prema rečima direktora PSC “Pinki” neće ispaštati, svi slobodni termini će im biti na raspolaganju kao i do sada, odnosno neće im biti ugrožena takmičenja.

“Sportski centar je blagovremeno dostavio raspored takmičenja “Mega Leksa” Sportskom savezu grada, a on ga zatim prosledio dalje klubovima koji svoje utakmice takođe igraju u “Pinkiju” kako bi mogli rasporede svog takmicenje da usklade sa slobodnim terminima u hali”, objašnjava Ševo i dodaje da se FIBA liga šampiona igra do kraja januara meseca i da će se već tada osloboditi dodatni termini za korišćenje terena.

Protekle dve sezone Grad Sremska Mitrovca imala je priliku da više puta ugosti beogradsku “Crvenu zvezdu” i “Partizan”, kao i klubove iz regiona, te utakmice su uvek bile posećene i svojvrstan su praznik košarke u gradu, koji je zahvaljujući dobrom domaćinstvu dobio sjajnu promociju. Od ove godine, regionalna promocija grada se širi na čitavu Evropu pa će u Sremskoj Mitrovici gostovati renomirani klubovi iz Španije, Francuske, Italije, Belgije…

Možda Vam se svidi i