Donacija mitrovačkoj Opštoj bolnici

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Opštoj bolnici Sremska Mitrovica juče je dopremljena pomoć iz Nemačke čija vrednost se procenjuje na oko 6.000 evra. Reč je o ortopedskim pomagalima koju je kao i prošle godine mitovačkoj Bolnici obezbedio Dragan Milošević, koji više od jedne decenije svesrdno pomaže gradu u kojem je živeo i u kojem se školovao.

Dragan odavno više ne živi u Srbiji, jedno vreme je živeo u Sloveniji, a već nekoliko godina u nazad ima prebivalište u nemačkom gradu Minhenu. Kao i prošle godine njemu su se u ovoj donaciji priključili i košarkaši veterani koji sutra u Poslovno sportskom centru “Pinki” u Sremskoj Mitrovici organizuju humanitarni turnir u košarci “Kad’ su Sremci krenuli”.

15045611_1774122672840674_1984192264_n

“Pre svega želim da se zahvalim gospodinu Miloševiću na ovoj pomoći, koja nam je svakako dobrodošla, ali želim i da naglasim da ovo nije prvi put da nam on pomaže”, rekao je direktor Bolnice dr Živko Vrcelj prilikom primopredaje donacije i dodao da se nada nastavku dobre saradnje ove zdravstvene ustanove i gospodina Miloševića.

“U Sremskoj Mitrovic sam završio medicinsku školu i nekako je to i povod dobre saradnje koju imam sa Opštom bolnicom. Mogu da kažem da ja pomažem poslednjih 15 godina, ne samo bolnici u Mitrovici, nego i školskoj deci. Ove godine u akciji meni su se pridružili i košarkaši veterani kluba “Sremac” koji organizuju i internacionalni humanitarni turnir u košarci”, objašnjava Milošević i dodaje da će na turniru nastupiti košarkaši veterani iz Hrvatske, Slovenije i Nemačke koji će donirati određena sredstva ŠOSO “Radivoj Popović”.

15046248_1774122666174008_918245966_n

“Ovo donacija je dokaz da humanost nema granice, ljudi koji su otišli iz Sremske Mitrovice ne zaboravljaju svoj grad i zbog toga Mitrovčni zajedno sa lokalnom samoupravom će uvek biti tu da im se zahvale. Najvažnije za nas je promocija humanosti i Sremske Mitrovice”, rekao je načelnik Gradske uprave za zdravstvenu i socijalnu zaštitu Vojislav Mirnić.

Humanitarni turnir u košarci održaće se u subotu, 12. novembra u sportskoj sali “Mitrovačke gimnazije”.

Možda Vam se svidi i