Domaće firme koje se ne predaju

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U godinama krize, sremskomitrovačke kompanije se ne predaju, opstaju uprkos smanjenoj kupovnoj moći i tešim uslovima poslovanja. Jedna od njih je i kompanija „Steeltec“ u sremskom selu Jarak, koja se bavi proizvodnjom i trgovinom limova i proizvoda od čelika.

Ova kompanija uspešno posluje, pre svega, jer su se probili na strana tržišta ali odlično  rade i na domaćem tržištu.

13073044_10209109835493055_1972126471_o

Danas je ovu kompaniju obišao i gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović,  predsednik skupštine grada Sremska Mitrovica Milan Kovačević i Vladimir Petković načelnik Gradske uprave za urbanizam, komunalne i inspekcijske poslove.

Miodrag Marković, direktor firme „Steeltec“ u Jarku kaže da je proizvodnja firme namenjena domaćem i stranom tržištu. „U izradi metalne konstrukcije za industrijske objekte smo se već dokazali i to je pravac kojim idemo,“ rekao je direktor Miodrag Marković. Objekat koji radi već nekoliko godina napravljen je kao servisno-distributivni centar gde se limovi rasecanjem i obradom pripremaju kao poluproizvod za dalju obradu, ali se ovde takođe vrši i proizvodnja opreme od čelika.

Trenutno se u okviru firme „Steeltec“ uz postojeći pogon gradi još jedan , čija je namena izrada metalnih konstrukcija, čeličarski pogon, sa dizalicama za teške terete i jedan deo pogona će biti korišten za carinsko sklađenje, rekao je Marković

Objekat koji se gradi imaće 2.500 kvadratnih metara, zaposliće oko 40 radnika. Deo radne snage već postoji a vremenom će biti zaposleni i novi radnici. Plan je da se u narednih godinu dana za novi pogon obezbede sve potrebne dokumentacije vezane za EU standarde kako bi novi pogon bio konkurentan i na stranom tržištu.

Kompanija „Steeltec“ uspešno se snalazi na tržištu od otvaranja pre pet godina, a u nove investicije ulazi sa sopstvenim sredstvima.

Ova značajna firma od samog početka rada ima veliku podršku Grada Sremska Mitrovica, čija je lokalna samouprava uvek otvorena za domaće i strane investitore.

13072010_10209109830652934_96580376_o

Prema rečima načelnika Gradske uprave za urbanizam, komunalne i inspekcijske poslove Vladimira Petkovića, kompanija „Steeltec“ predstavlja veoma značajnu
investiciju jer se radi proširenje postojećeg pogona koji trenutno ima 1.400 metara kvadratnih, sa dodatnih 2.500 metara kvadratnih.

„Ono što mi je posebno drago je u pitanju domaća firma, odnosno domaći privrednik a nadam se da će u budućem periodu biti još takvih. Pre neki dan smo videli i da domaća kompanija Dadex iz Mačvanske Mitrovice gradi novu fabriku a grad Sremska Mitrovica je uradio i plan detaljne regulacije za izgradnju nove tri fabrike na lokaciji Salaš Noćajski i Mačvanska Mitrovica, preko puta firme Hrana Produkt, takođe trenutno su u radu dve dozvole za domaće privrednike.“

Petković je dodao da se nada da će u budućnosti biti više domaćih privrednika koje može da pomogne grad Sremska Mitrovica. „Nadam se da će se ovakva saradnja raširiti i da nećemo imati samo strane investitore, nego i domaće privrednike koje možemo pomoći u svakom smislu, odnosno bar olakšati da dođu do građevinske dokumentacije,  da lakše privedu izgradnju objekta do kraja.“

Kompanija „Steeltec“ osim što odlično radi na domaćem tržištu, dokazala se u predhodnim godinama kao veliki uvoznik i distributer čelika, pocinkovanih i bojenih limova, a jedna od velikih investicija koje je ova firma uradila je izgradnja za investitora iz Kine, a radi se o firmi Everest za koju je urađeno 30.000 kvadratnih metara fabrike.

„Steeltec“ iz Jarka trenutno ima 38 zaposlenih radnika.

Možda Vam se svidi i