Sremska Mitrovica – Odigravanjem jedne odbojkaške utakmice tačno u podne u svim osnovnim i srednjim školama danas se i Sremska Mitrovica priključila manifestaciji “Dan više za odbojku”. Centralni deo manifestacije u našem gradu održan je u sali Mitrovačke gimnazije.

Ilija Nedić, načelnik Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu izrazio je zadovoljstvo načinom na kojim je Sremska Mitrovica uzela učešće u ovoj manifestaciji i naglasio da je upravo odbojka jedan od sportova koji se nalazi u ekspanziji u Sremskoj Mitrovici u poslednjih nekoliko godina.

12788460_1672555382997404_91007842_o

“Nama u standardnom programu rada za 2016. godinu i u Strategiji razvoja sporta grada Sremska Mitrovica stoji da ćemo izvršiti više promocija raznih sportova po osnovnim i srednjim školama na teritoriji Sremske Mitrovice. Jedan od ciljeva našeg rada jeste da iplementiramo rad klubova sa školama, da ono što do sada nije bilo spojeno spojimo, a to je da obučeni, kvalitetni i školovani treneri uđu u škole zajedno sa sportistima, promovišu sport i da deca zatim nastave da se bave sportom gledajući u svoje uzore i idole”, rekao je Nemanja Crnić, generalni sekretar Sportskog saveza grada Sremska Mitrovica.

odbojka

“Dan više za odbojku“ je jedinstveni događaj koji se zasniva na činjenici da je 2016. godina – prestupna godina, s tim što se time iniciraju dodatni akteri, učesnici i sadržaji da odbojka kao sport dobije širu podršku u društveno – socijalnom, medijskom i sportskom okruženju“, navodi se u saopštenju Odbojkaškog saveza Srbije izdatom povodom ove manifestacije.

You may also like