Dan otvorenih vrata u „Cooper Standardu“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Juče je u američkoj kompaniji „Cooper Standard“ koja u Sremskoj Mitrovici uspešno posluje već dve godne organizovan prvi „Family day“. Za sve posetioce pripremljen je raznovrstan program, od animacija i raznih aktivnosti namenjenih najmlađima, preko obilaska fabrike, do ručka.

Dobrodošlicu posetiocima u ime kompanije poželeo je Milan Ivanišević, direktor fabrike „Cooper Standard“ u Sremskoj Mitrovici.

8

„Današnji „Family day“ je prvi dan otvorenih vrata koji ova kompanija organizuje u Sremskoj Mitrovici sa ciljem kako bi smo približili fabriku i njeno poslovanje svim našim dragim gostima, pre svega porodicama naših zaposlenih i da bi oni mogli da razumeju čime se mi to ovde tako predano bavimo , šta je naš proizvod i kako funkcioniše naš proces proizvodnje“, rekao je Ivanišević, i kratko izrazio nadu da će dan otvorenih vrata u ovoj sremskomitrovačkoj fabrici prerasti u tradiciju u narednim godinama.

6

Danu otvorenih vrata između ostalih prisustvovali su i sadašnji gradonačelnik Sremske Mitrovice, Vladimir Sanader i nekadašnji gradonačelnik, a sada ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

„Prva fabrika koju sam posetio kao gradoinačelnik je upravo „Cooper Standard“ i mogu da kažem da sam srećan, jer malo je gradonačelnika koji mogu da se pohvale da u svom gradu imaju jednu ovakvu fabriku koja zapošljava mnogo naših sugrađana. Jednostavno u današnje vreme imati posao je velika stvar. Lokalna samourava se u prethodnom periodu trudila da svim investitorima po dolasku u naš grad omogući da što lakše i brže dođu do svojih hala, do svojih proizvodnih objekata, a tako će biti i u budućnosti“, rekao je Sanader prilikom obraćanja prisutnima. On je iskoristio priliku da se zahvali i svojim prethodnicima, prvenstveno ministru Nedimoviću koji je doveo Cooper u Sremsku Mitrovicu.

„Moji prethodnici su imali mnogo teži zadatak od mene, a to je bio da dovedu „Cooper“ u naš grad. Moj zadatak kao gradonačelnika je da nastavim da negujem dobre odnose sa „Cooper-om“, da im pomognem u njihovom daljem razvoju, da jednostavno zarađujemo što bolje, više, efikasnije“, nastavio je Sanader i objasnio da u tom pravcu već postoje neki dogovori o priključivanje ove fabrike državnom projektu dualnog obrazovanja.

5

Prema rečima Sanadera ne samo „Cooper“, nego i druge mitrovačke fabrike će u budućnosti iskazivati koje profile radnika trebaju, a grad zajedno sa državom će te radnike da profiliše u sremskomitrovačkim srednjim školama, kako bi sve one imale dovoljno kvalifikovanih radnika, a srednjoškolci šansu za zapošljavanje.

4

Američka kompanija „Cooper Standard“ jedan je od najvećih dobavljača delova za automobile na svetu. U Sremskoj Mitrovici kompanija uspešno posluje od 2014. godine i u njoj se vrši izrada automobilskih zaptivnih sistema. „Cooper Standard“ u Srbiji jedini proizvodi kedere za Audi A4 i Bentlije za ceo svet. U fabrici je trenutno zaposleno 500 radnika.

1

2

3

You may also like