Brankova nagrada Matice srpske za studenta iz Sremske Mitrovice

Od strane Ozon
0 komentar

Brankova nagrada Matice srpske i ove godine pripala je studentu iz Sremske Mitrovice.

22-godišnja Svetlana Savić iz Noćaja, ovogodišnja dobitnica Brankove nagrade, student je Filozofskog fakulteta, odseka srpske književnosti u Novom Sadu. Nagrada joj je pripala za rad Eros i Tanatos u pripovetkama srpskih realista (Milovan Glišić, Janko Veselinović, Laza Lazarević, Svetolik Ranković, Simo Matavulj).

BrankovaNagrada-BLU_0028

Predsednik Matice srpske prof. dr Dragan Stanić uručio je Brankove nagrade Matice srpske za školsku 2014/15. godinu za diplomske i seminarske radove:
prvu nagradu: Ireni Plaović za rad Retorička priroda „Slova o svetom knezu Lazaru” nepoznatog Ravaničanina;
dve druge nagrade: Nikolini Tutuš, za rad Simbolika bilja u „Srbljaku” i Natasji Čičić, za rad Digenis Akrita – graničar epskog i romanesknog,
i tri treće nagrade: Davoru Arnautu, za rad Hronotop Bosne 1878. u Andrićevom djelu, Katarini Pantović, za rad Suvišne žene u romanima „Seoska učiteljica” Svetolika Rankovića i „Nečista krv” Borisava Stankovića i Svetlani Savić, za rad Eros i Tanatos u pripovetkama srpskih realista (Milovan Glišić, Janko Veselinović, Laza Lazarević, Svetolik Ranković, Simo Matavulj

Svetlana Savić je postala i član Matice srpske.
Brankova nagrada dodeljuje se najuspešnijim književnim radovima. Njen cilj je da se podstaknu mladi na dalji književni rad, ali i da se na taj način oda počast pesniku Branku Radičeviću, koji je umro sa samo 29 godina.

Možda Vam se svidi i