Bliži se kraj prve faze radova na izgradnji škole u Mačvanskoj Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Završetak prve faze radova na izgradnji novog objekta Osnovne škole „Dobrosav Radosavljević Narod“ u Mačvanskoj Mitrovici očekuje se kako je planirano, odnosno ugovorom predviđeno krajem novembra meseca.

Ovu informaciju za Ozon media potvrdio je šef gradilišta i izgradnje ispred kompanije GAT Boris Kovač.
On je objasnio da se trenutno izvode zidarski radovi na prvom spratu škole, malterisanje u prizemlju i vrše se pripreme za postavljanje krovnih panela i izvođenje limarskih radova. Takođe u toku si i radovi na elektro, vodovodnim i kanalizacionim instalacijama. Svi radovi se do sada odvijaju predviđenom dinamikom bez većih problema.

skola-mm

„Do kraja radova ne očekuju se nikakve smetnje, nikakva kašnjenja, sada istina ulazimo u malo nezgodan period što se tiče vremenskih uslova, međutim dosadašnjim radom stvorili smo dovoljne rezerve da nas ništa ne može ometi, sve teče bez problema“, rekao je Kovač.

On je objasnio da je generalno zadovoljan kako su radovi do sada tekli, a da su zadovoljni i nadzorni organi, kao i meštani Mačvanske Mitrovice koji će konačno dobiti objekat kakav zaslužuju.

Izgradnja novog objekta škole u Mačvanskoj Mitrovici sastoji se iz dve faze. Prva faza obuhvatala je rušenje fiskulturne sale i kabineta za tehničko obrazovanje i izgradnju dela objekta nove škole na tom mestu. Nakon završetka ove faze čija vrednost radova se procenjuje na 246.240.000,00 dinara, počinje druga faza koja obuhvata rušenje ostatka zgrade postojeće škole, izgradnju fiskulturne sale, kabineta za tehničko, kuhinje, trpazarije, produženog boravka. Vrednost izrade ovog dela radova je procenjen na 123.120.000,00 dinara, što bi značilo da ukupan projekata izgradnje nove škole na mestu postojeće iznosi 369.360.000,00 dinara.

Nova škola će imati 16 učionica, od toga šest u prizemlju i 10 na spratu i kancelarije administracije, kabinete i kuhinju nemaju druge škole sa teritorije grada.

You may also like