Agencija za ruralni razvoj usmerava požeško udruženje

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Danas je u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici održan sastanak predstavnika mitrovačke Agencije za ruralni razvoj i udruženja Forum civilne akcije Forca iz Požege.

Ovo udruženje se zalaže za osnivanje zvanične institucije koja bi se bavila temama ruralnog razvoja, bez obzira što je Požega mala opština i što takvih Agencija nema mnogo po Srbiji.

Predstavnik ovog udruženja Miroslav Tamburić rekao je da je sve ovo došlo kao posledica projekta u koji su se uključili. „Naša ideja je bila da se u poslednjem delu tog projekta upoznamo sa primerima dobre prakse, a želja nam je da i mi iniciramo osnivanje Agencije za ruralni razvoj u opštini Požega“, rekao je on.

Sastanku je prisustvovala i predstavnica Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije Irina Latinović koja je istakla značaj ovakvih agencija. „Mitrovačku agenciju je za uzor kvalifikovalo to što, pre svega, ovakvih institucija nema previše u Srbiji, a zatim i zbog toga što većina poljoprivrednih proizvođača an teritoriji Sremske Mitrovice koristi subvencije“, rekla je Latinović.

Direktorka Agencije za ruralni razvoj u Sremskoj Mitrovici Danijela Međedović rekla je da su sa članovima udruženja podelili dosadašnja iskustva. „Pričali smo o našim počecima, kako smo došli do poljoprivrednika, na čemu trenutno radimo i šta nam je sledeće u planu“, rekla je Međedović i rekla da se nada da će ovakva pristup ruralnom razvoju zaživeti i u Požegi.

Možda Vam se svidi i