Sremska Mitrovica – Na konkursu za besplatan desetodnevni boravak u jednoj od 25 banja u Srbiji zahtev je predalo ukupno 306 penzionera sa teritorije Grada Sremska Mitrovica, što je znatno manje nego prošle godine.

Konkurs je bio namenjen svim kategorijama penzionera (starosni, invalidski, poljoprivredni, zaposleni, samostalne delatnosti…) koji ovu mogućnost nisu iskoristili u prethodnih pet godina i čija penzija je za februar mesec bila manja od 23.463 dinara.

„Zainteresovanost penzionera za odlazak u banju ove godine je bila osetno manja nego prethodnih godina, što se odrazilo i na sam broj predatih zahteva, kojih je skoro i duplo manje nego ranije“, rekla je Mirjana Treskanica, predsednica Gradskog udruženja penzionera.

Ona je objasnila da će ove godine šansu da besplatno boravi u nekoj od banja dobiti oko 100 penzionera sa teritorije grada Sremska Mitrovice, uz napomenu da ukoliko Udruženje ostvari neke uštede pri organizovanju prevoza do banja taj broj može biti i veći od planiranog.

Prošle godine, prema informacijama, Gradskog udruženja penzionera iz Sremske Mitrovice, ovu mogućnost iskoristilo je 144 penzionera sa teritorije Grada

Odluku koji penzioner će otputovati ove godine u banju doneće komisija PIO fonda, koja svaku prijavu boduje po već utvrđenim kriterijumima, do kraja maja meseca.

You may also like