Sremska Mitrovica – Nakon samo dve nedelje, danas su zvanično završeni radovi na rekonstrukciji sremskomitrovačkog Uslužnog centra.

Broj šaltera je povećan i sada ih ukupno ima 11, od kojih je jedan šalter lokalne poreske admnistracije koji se do sada nalazio u starom delu zgrade Opštine, stari prozivni sistem zamenjen je novim modernizovanijim, a sve u cilju da se građanima omogući kvalitetnija i efikasnija usluga.

1

“Funkcionalnost i efikasnost jesu načela kojim smo se rukovodili tokom rekonstukcije Uslužnog centra, jer su oni preduslov za jednu savremenu, modernu gradsku upravu što građani Sremske Mitrovice svakako zaslužuju”, rekao je Miroslav Jokić, načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove, prilikom obilaska Uslužnog centra.

Jokić je dodao da je uz pomoć iskustva radnika izvšeno pozicioniranje šaltera, kako bi se zadržavanje građana svelo na najmanju moguću meru.

Novih zapošljavanja, bez obzira što je broj šaltera veći u odnosu na prethodni period, već su iskorišćeni postojeći kapaciteti unutar gradskih uprava.

“Naredni korak jeste prezentovanje novog sajta Grada Sremske Mitrovice koji će takođe pomoći da gradski Uslužni centar funkcioniše još bolje zato što ćemo putem elektronske uprave opet smanjiti čekanje građana na uslugu ili eliminisati njihov dolazak u Uslužni centar”, objašnjava Jokić.

3

“Pre desetak godina Sremska Mitrovica je krenula putem dobre prakse koja postoji u Evropskoj Uniji, ali mislim da smo posle decenije sazreli da odemo još jedan korak dalje i da se približimo našem cilju, a to je da polako pređemo na elektronsku upravu”, rekao je gradonačelnik Sremske Mitrovice, Branislav Nedimović.

On je dodao da Uslužni centar jeste dobar, ali da lokalna samouprava teži ka tome da Mitrovčanima omogući da elektronskim putem, putem mobilnog telefona ili kompjutera od kuće završe 90 odsto posla.

„Ja se nadam da ćemo narednih meseci doći do mogućnosti pružanja takvih usluga i da ćemo već sledeće godine imati potpuno drugačiji kocept sa uslužnim centrom i elektronskom upravom. U svetu nema boljeg načina komunikacije građana i gradske uprave“, rekao je Nedimović.

5

Nedimović je iskoristio posetu Uslužnom centru da najavi uvođenje modernih prozivnih sistema i u drugim relevantnim insitucijama u kojima je velika frekventnost građana, a pre svega u zgradama Katastra i Policijske uprave Grada Sremska Mitrovica.

Rekonstrukcija Uslužnog centra je investicija u kojoj je uloženo oko 2 miliona dinara obezbeđenih iz budžeta Grada Sremska Mitrovica.

Gradski uslužni centar funkcioniše od 2005. godine kada je zvanično otvoren. Svake godine kroz njega prođe, odnosno ostvari svoje pravo oko 60 hiljada građana. Prema procenama lokalne samouprave još između 20.000 i 30.000 hiljada građana dođe u Uslužni centar kako bi dobili određene informacije, pa se može reći da ga gotovo celokupno stanovništvo sa teritorije opštine Sremska Mitrovica poseti tokom godine. Zadržavanje na šalterima mnimalno iznosi od 3 do 5 minuta, a ni jedan građanin se ne zadržava duže od 15 minuta.

Možda Vam se svidi i