Sremska Mitrovica – Za vikend, 25. i 26. jula na Gradskom atletskom stadionu u Sremskoj Mitrovici održaće se jedno od najznačajnijih atletskih takmičenja u državi, Pojedinačno prvenstvo Srbije za seniore i seniorke. Upravo tim povodom danas je u sremskomitrovačkoj Gradskoj kući održana konferencija za medije.

Na konferenciji su prisustvovali Goran Marčeta, predsednik AK “Srem” koji je ovogodišnji tehnički organizatori takmičenja, trener u AK “Srem”, Dragiša Đorđić, Slobodan Popović, selektor atletske reprezentacije Srbije, Dragan Jovanović, direktor Gradskog atletskog stadiona i načelnik Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu, Ilija Nedić.

Takmičenje zvanično počinje u subotu, 25. jula u 17:00 časova, a organizuje ga Atletski savez Srbije uz tehničku podršku AK „Srem“ i lokalne samouprave Grada Sremska Mitrovica.

11749432_1607899742796302_134816754_n

„Pre svega zahvalio bih se Gradskoj upravi za kulturu, sport i omladinu i Atletskom klubu „Srem“ na tehničkoj organizaciji takmičenja. Pojedninačno prvenstvo Srbije je najvažnije atletsko takmičenje u Srbiji, pored finala Kupa Srbije i izuzetno se vodi računa prilikom odabira organizatora takmičenja“, rekao je Popović. On je dodao da ne postoji ni najmanja sumnja da će takmičenje biti organizovano na najvišem nivou.

„Što se tiče sportskog dela ove priče tiče, kao selektor očekujem nastup svih naših najboljih i najuspešnijih atletičara, kandidata za odlazak na velika atletska takmičenja poput Kolašinca, Španovićeve, Terzićeve, Bekrića. Ovo takmičenje uz Balkanske igre koje će se održati nedelju dana nakon Prvenstva Srbije predstavlja jedno od dve mogućnosti za ispunjenje norme za odlazak na Svetsko prvenstvo u Pekingu, što je još jedan motiv atletičarima da učestvuju na takmičenju“, kazao je Popović .

Ilija Nedić, načelnik Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu zahvalio se Atletskom savezu Srbije što je AK „Srem“ i Gradu Sremska Mitrovica ukazao poverenje da organizuju ovo važno takmičenje, napomenuvšu da je atletska staza na Gradskom stadionu rekonstruisana pre samo nekoliko dana, tako da su uslovi za održavanje ovog takmičenja na zadovoljavajućem nivou. Za kraj Nedić je dodao da očekuje dobre rezultate kako sremskomitrovačkih, tako i ostalih atletičara.

Možda Vam se svidi i