Sremska Mitrovica – Pozorišno leto koje nosi naziv “Tragovi 2015.”, počinje večeras u 21 sat u Pozorištu “Dobrica Milutinović” u Sremskoj Mitrovici.

Tokom deset dana, koliko će ova manifestacija trajati, posetioci će imati priliku da pogledaju nekoliko domaćih ali i gostujućih predstava, a povodom otvaranja pozorišnog leta “Tragovi 2015″ večeras će bit održan performans “Pozorištu u čast”, koji će izvesti glumci mitrovačkg pozorišta.

Ova manifestacija se u Sremskoj Mitrovici održava treću godinu za redom, a ono po čemu će se ovogodišnje pozorišno leto razlikovati od prošlogodišnjeg je izložba “Tragovi sećanja”, koja je pripremljena povodom 70 godina postojanja mitrovačkog pozorišta.

Tim povodom, vrata arhive pozorišta su otvorena po prvi put posle 50 godina, i izdvojene su najvažnije i najzanimljivije informacije iz prošlosti ove ustanove.

Na izložbi “Tragovi sećanja” posetioci će imati priliku da pogledaju fotografije prvih upravnika pozorišta iz redova narodnooslobodilačke borbe, kao i prvih pozorišnih trupa koje predstavljaju temelj svega onoga što je mitrovačko pozorište danas, najavljeno je iz ove ustanove.

Pozorišno leto “Tragovi 2015.” će se održati od ponedeljka, 20. jula do četvrtka, 30. jula u lapidarijumu Muzeja Srema, osim predstave “Silovanjeee!” koja će zbog tehničkih nemogućnosti biti odigrana na velikoj sceni mitrovačkog pozorišta.
Svi programi počinju u 21 sat, a u slučaju lošeg vremena programi će biti organizovani u Pozorištu “Dobrica Milutinović”. Ulaz na sve predstave je besplatan.

Iz Pozorišta “Dobrica Milutinović” obaveštavaju posetioce da je zbog tragedije koja je zadesila glumca Ljubivoja Tadića, program Pozorišnog leta – „Tragovi 2015.“, izmenjen, pa će umesto predstave „Čujte Srbi, čuvajte se sebe“ u sredu 29. jula 2015. godine od 21:00 sat u Lapidarijumu Muzeja Srema biti izvedena predstava „Milunka Savić“ u izvođenju Vesne Stanković. Reditelj ove predstave je Petar Stanojlović, a tekst je napisala Vesna Stanković.

tragovi

Pozorišno leto “Tragovi 2015.” će biti održano u organizaciji mitrovačkog pozorišta, a uz podršku Grada Sremska Mitrovica, Muzeja Srema, Centra za kulturu “Sirmijumart” i Kancelarije za mlade Grada Sremska Mitrovica.

Možda Vam se svidi i